Dobry przerażający i trzymający w dość dużym napięciu horror na znakomitym poziomie, tak można opisać Sierociniec. Gdzieś nawet cyztałem że podczas seansu faceci zakrywali oczy co mogę potwierdzić bo efekty dzwiękowe dopracowane idealnie i czasami przechodzi myśl aby zerknąć na sekundkę gdzieś w bok.
Porównywanie do Labiryntu to raczej pomyłka. Labirynty to bardziej baśń przeniesiona w czasy II W.Ś. a Sierociniec to mroczny i przerażający wizerunek czegoś co wzbudza strach i grozę podczas oglądania seansu. (nie będę cham i nie opisze, mnie to raczej wk.... jak ktoś opisuje co lepsze akcje)
Hiszpanie prześcignęli sami siebie wypuszczając Sierociniec.
Przyłączam się. Film na poziomie. Znakomita fabuła i jak piszesz dzwięk który odgrywa w Sierocińcu znaczącą rolę podbija wrażenia. :* ;)
Dokładnie! Mam wrażenie, że filmowcy zapomnieli już jak ważną rolę w filmie odgrywa muzyka i dźwięk. Doskonale wykorzystali to producenci Sierocińca i niewątpliwie jest to ogromny atut tego filmu. To właśnie skrzypiąca karuzela i trzaskające drzwi wprawiają w drżenie. Do tego wszystkiego Sierociniec owiany jest nutką tajemnicy. Na koniec sami nie jesteśmy pewni, co było prawdą a co nie. To także duża zaleta tego filmu. Ode mnie ma 10/10.
"Sierociniec to mroczny i przerażający wizerunek czegoś co wzbudza strach i grozę podczas oglądania seansu" - pod tymi słowami podpisuje sie obiema rękami.
Świetny horror! Jest się czego bać i jest nad czym pomyśleć. Straszny i wzruszający zarazem. Ode mnie dostaje 10/10.
Mialam zaczac nowy temat ale ten idealnie odzwierciedla moje myslenie na temat SIerocinca.
Dodam tylko ze hiszpański nadał filmowi klimacik.
polecam
Hiszpanie zrobili cos wielkiego, cos na co czekałem od długiego czasu i stało sie , wypuscili genialny film podbiajacy swiat, polecam
U mnie w kinie wszyscy skakali jak cholera (łącznie ze mną oczywiście). Bardzo dobry horror, polecam.
A co do porównania do Labiryntu Fauna to nie wiem, gdzie tu się doszukiwać podobieństw. Chyba tylko w hiszpańskim języku. To są dwa zupełnie różne filmy, opowiadające różne historie. No i Sierociniec jest horrorem z prawdziwego zdarzenia.
Miło, że tyle osób docenia dzwięk w "Sierocińcu". Rewelacyjnie buduje klimat. Szkoda mi tylko ludzi oglądający ten film na divixach z linią dźwiękową w stereo.
Tytuł wpisu mówi jaki jest film a kilka słów wpisanych ponizej uwydatnia wszytkie plusy jakie pojawiaja sie w produkcji, ja nic nie bede dodawała bo nie ma to sensu, po prostu POLECAM
o tak, ten film jest dobry i przerazający no a Hiszpanie swietnie sie spisali, dobrze im wyszło. film polecam
Przyłączam się do pozytywnych opinii. Świetny horror, trzyma w napięciu, straszy klimatem, a nie krwią i bebechami.
Potwierdzam! Kto jeszcze nie widział, to gorąco zachęcam. Dawno nie było tak dobrego horroru w kinach.