PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=245424}

Sierociniec

El Orfanato
2007
6,9 152 tys. ocen
6,9 10 1 151856
6,1 35 krytyków
Sierociniec
powrót do forum filmu Sierociniec

SPOILER
rodzinka z małym dzieckiem kupuje stary dom na odludziu, gdzie mieścił się - tu wpisz w zależności od tytułu -sierociniec, zakład pogrzebowy, prowadzono straszliwe eksperymenty, odprawiano egzorcyzmy itd. W domu jest oczywiście nawiedzona piwnica, do której nasz małoletni bohater ochoczo wbiega (drobny szczegół, że dzieci boją się ciemności i starych opuszczonych piwnic nie stanowi problemu dla kolejnych scenarzystów), duchy rozbiegają się po całym domu, a w końcu wyjaśnia się straszliwa tajemnica opuszczonego domostwa. Brzmi to nawet nieźle, ale ile razy można oglądać ten sam film? Sierociniec, Naznaczony, Nie bój się ciemności, Udręczeni i co najmniej 3 inne filmy, których tytułów nie jestem w stanie zapamiętać, bo mi się wszystkie zlały w jedno. Polecam The house next door, może to nie arcydzieło, ale przynajmniej jest ORYGINALNY.

annikki27

Jeżeli potrafi się tę historię dobrze przedstawić, to ta historia ma wtedy sens.

ocenił(a) film na 6
riccollo

Początek nawet miło (mimo iż banalnie) się zapowiadał... ale po 40 minutach zasnęłam i jakoś nie chciało mi się budzić

ohpeggysue

Nie mówię, że film zaliczam do najlepszych. Mimo to, że jest jednym z wielu takiego typu, to ma coś co go wyróżnia. Jak dla mnie mało który film rozkręca się w pierwszych 40 minutach. A skoro to jest dla ciebie NUDNY FILM, to polecam ''Dziewczynę z tatuażem'' - głęboki sen gwarantowany.

ocenił(a) film na 9
riccollo

Podpiszę się pod Twoją wypowiedzią :)