móglbym okreslic to w 3 slowach: Jedno wielkie gówno ale dużo gadam to więcej powiem ze kaszana myslalem ze cos z tego bedzie ato niedosc ze nudne itd itp masakra
Film jest świetny, skoro w ulubionych masz Smakosza, czy serię o Żywych trupach to się nie dziwię że nie podobał Ci się Sierociniec. Nie jest to horror o grupie ludzi którzy są po kolei zabijani przez maniaka albo zombiaka czy inne śmieszne gówno. Mnie takie filmy rozśmieszają, a Sierociniec to coś więcej niż horror, on zmusza do myślenia i refleksji.
Ja wiem czy od razu "pomotany":)
tajemnica jest do samego końca i w ogóle zakończenie zaskakujące. Film trzyma poziom.
Rozumiem, ale ile można oglądać bebechy w różnej postaci? Jeżeli ogląda się "Sierociniec" ze zrozumieniem (baaardzo ciekawa historia), może on wystraszyć bardziej niż "krew , mord itd" (lie razy to samo?). Film ambitny. Mi się podobał.
Pozdro
"ile można" dużo można :D Mi się nigdy to nie znudzi. Straszniejszym od sierocińca był film "martwa cisza" polecam.
dokładnie, ludzie naoglądają się takich sieczek (np piła) i nie wiedzą co to prawdziwy horror...
hmmm... "sieczek" Każdy ma inny gust. Dla kogoś sieczką może być sierociniec i nie musi oznaczać to że ten ktoś jest gorszy.
ale ja nie napisałem, że jesteś gorsza;-) jednak wg mnie sierociniec jest świetnym przykładem na to, że można straszyć klimatem i nastrojem filmu a nie wypatroszoną arterią...
może film ogólnie nie taki beznadziejny. W tym problem że miał być horror a ja osobiście nie wiem co było w tym filmie strasznego. Bardziej zrobili z tego melodramat. Historia może i całkiem ciekawa ale liczyłem na straszny horror a nie wzruszający :/ Ode mnie 5/10
No właśnie z tobą zgodze sie bo dla mnie nie było nic takiego przerażającego w tym filmie wogóle jeden film to dramat i tyle...
Może i nie był przesadnie straszny ale miał świetny klimat. Po obejrzeniu świetnego Labiryntu fauna, oburzyło mnie reklamowe porównanie Rec'a do tego wlaśnie filmu. Rec bardziej mnie rozśmieszył niż przestraszył. Więc stanowczo wole Sierociniec - może nie jest przesadnie straszny ale wciąga historią i klimatem. Koniec. 7/10