PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=245424}

Sierociniec

El Orfanato
2007
6,9 152 tys. ocen
6,9 10 1 151885
6,1 37 krytyków
Sierociniec
powrót do forum filmu Sierociniec

pół na pół

ocenił(a) film na 6

Moim zdaniem w horrorze powinien ktoś umrzeć i spodziewałam się czegoś lepszego ale
nie należy do najgorszych.

ocenił(a) film na 9
raschel97

w takim razie najwidoczniej nie zrozumiałaś końcówki.
SPOILER
po odnalezieniu martwego dziecka matka popełniła samobójstwo.

ocenił(a) film na 8
raschel97

umarła matka, jej dziecko, ta babka medium i te wszystkie dzieci, które były duchami raczej też żywe nie były xD także nie wiem skąd taki komentarz:> jak podejrzewam 97 to data Twojego urodzenia, także może to Cię trochę tlumaczy, że nie skumałaś/eś wszystkiego:> a skąd pomysł że w horrorze koniecznie ma ktoś umrzeć lol wybacz, ale to dość płytki rozumienie horroru:D pozdr

Xandria

Nie wszystkie dzieci są niekumate. Ale popieram, że wcale nikt nie musi umierać żeby horror był horrorem. Z resztą ten film... to może niezbyt horror a bardziej taka lżejsza wersja, powiedzmy - film grozy, dramat. [A 32 to nie jest data moich urodzin :D W ogóle to chyba administracja zmieniła mi nick bo miałem na początku po prostu "Johnny"]

użytkownik usunięty
Xandria

Babka medium nie umarła:) Umarła matka, jej dziecko, dzieci z sierocińca i dawna pracownica, którą potrącił autobus.

ocenił(a) film na 8

aa tak;) o tą mi chodziło;)

ocenił(a) film na 8
raschel97

Hahaha co za dziecko, film był super i warto go obejrzeć ;)

ocenił(a) film na 7
raschel97

umarła dwójka głównych bohaterów + dzieci które kiedyś zostały zamordowane + pani Benigna (ta staruszka)
mało Ci..? -.-