PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=245424}

Sierociniec

El Orfanato
2007
6,9 152 tys. ocen
6,9 10 1 151856
6,1 35 krytyków
Sierociniec
powrót do forum filmu Sierociniec

polećcie coś

ocenił(a) film na 10

Ten film zrobił dla mnie niezwykłe wrażenie. I nie o to chodzi, że był straszny. Mnie nic, co nie jest rzeczywistością nie straszy.
Ten film podobał mi się z innego powodu. Był siecią zagadek, tajemnic i ukrytego sensu, trzeba oglądnąć przynajmniej 2 razy, żeby wszystko wychwycić.
Możecie mi polecić inne filmy w tym stylu, nieważne jakiego gatunku, chodzi właśnie o te ukryte zagadki?

ocenił(a) film na 9
hannalucja

a może szepty w mroku.

ocenił(a) film na 10
renia91_horror

dzięki, nie oglądałam, muszę zobaczyć

ocenił(a) film na 9
hannalucja

Teraz, chyba wciąż w kinach "Oczy Julii". Nie widziałem, ale obstawiam, że podobne klimaty.

ocenił(a) film na 9
Szlama

Oczy Julii zawiodly mnie totalnie...droga hannalucjo serdecznie polecam nade wszystko INNI (z Nicole Kidman),Delikatna,Nieproszeni goscie, Zemsta po latach(tytul wydaje sie banalny,ale opowiedziana historia porownywalna jest do tej w Sierocincu) oraz Sierota..z reszta kazdy film z dziecmi z ``tamtej`` strony zwiastuje tajemnice..a jak kreca Cie prawdziwe zagadki i rozkminki to Twin Peaks oczywiscie,ktorego jestem wielkim fanem ;p

ocenił(a) film na 10
hannalucja

Jak już ktoś napisał 'Oczy Julii' jest w takim właśnie klimacie i 'Nieproszeni goście' też jest niezły moim zdaniem ;)