niska ocena tego filmu jest dla mnie nie zrozumiała, broniłam się przed jego obejrzeniem, ale nie żałuje ani sekundy (nawet napisów :p), kilka wątków prowadzących do zaskakującego zakonczenia, porównanie do "6zmysłu" czy "Inni" zupełnie niepotrzebne, bo to inny rodzaj kina (geografia), polecam !!!!
Też oceny nie kumam, a co więcej Ona mnie irytuje. Film świetny bez niepotrzebnego krzyku. I trzyma w napięciu tak bardzo, że kiedy mój pies ruszył się z moich kolan (bo ja horrory z psem oglądam ;D) to pisnęłam.
Akurat porównanie do "Innych" jest jak najbardziej uzasadnione pod względem geaograficznym, bo poza obsadą film jest właściwie w całości zrealizowany przez Hiszpanów ;)
dla mnie ten film to całkowita porażka ;/ nie ma w niej takich scen w których można się bac. ale bardziej mnie ciekawi jak mial na imie ten chlopiec w dluzszych czarnych wlosach i takiej sniadej cerze ? co na koncu film on sie bal podejsc jako ostatni do laury.
Do: kasztan69, Suriana.
Drogie Panie, ocena filmu taka niska, gdyż większość osób oceniała go jako horror (tak był reklamowany w mediach). Prawda natomiast jest taka, że horror z tego filmu żaden. Ktoś kto lubi się bać na filmie może usnąć, bądź wyłączyć z nudów.
Drogi Panie
jeśli o mnie chodzi, to film moim zdaniem buduje napięcie i ma fajny klimat, jak widzę zdania na jego temat są podzielone, ale dla mnie horror to taki film który bez konieczności zdradzania szczegółów anatomi ludzi i do nich podobnych stworzeń potrafi zaskoczyć i przestraszyć. nie uważam że film jest idealny i nie posiada błędów, ale ja wole się skupić na samym filmie a nie na jego defektach.
nudne to są dla mnie latające flaki, kolesie w maskach, siekiery, ohydne stwory, krew lejąca się z każdego możliwego otworu w ciele (jak trzeba to dorobionego).
Rozumiem że są różne gusta i nie mam zamiaru nikogo przekonywać do swoich racji, ale założenie z góry że ja nie lubię się bać na filmach i pewnie przez moją niespotykaną wrażliwość i strachliwość film wydał mi sie straszny, jest trochę protekcjonalne.
jak dla mnie ocena 7,4 to całkiem wysoka ocena to oznacza że film jest dobry/bardzo dobry wiec o co kaman