PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=245424}

Sierociniec

El Orfanato
2007
6,9 152 tys. ocen
6,9 10 1 151854
6,1 35 krytyków
Sierociniec
powrót do forum filmu Sierociniec

niska ocena tego filmu jest dla mnie nie zrozumiała, broniłam się przed jego obejrzeniem, ale nie żałuje ani sekundy (nawet napisów :p), kilka wątków prowadzących do zaskakującego zakonczenia, porównanie do "6zmysłu" czy "Inni" zupełnie niepotrzebne, bo to inny rodzaj kina (geografia), polecam !!!!

kasztan69

Też oceny nie kumam, a co więcej Ona mnie irytuje. Film świetny bez niepotrzebnego krzyku. I trzyma w napięciu tak bardzo, że kiedy mój pies ruszył się z moich kolan (bo ja horrory z psem oglądam ;D) to pisnęłam.

ocenił(a) film na 9
kasztan69

Akurat porównanie do "Innych" jest jak najbardziej uzasadnione pod względem geaograficznym, bo poza obsadą film jest właściwie w całości zrealizowany przez Hiszpanów ;)

ocenił(a) film na 4
Gilu

dla mnie ten film to całkowita porażka ;/ nie ma w niej takich scen w których można się bac. ale bardziej mnie ciekawi jak mial na imie ten chlopiec w dluzszych czarnych wlosach i takiej sniadej cerze ? co na koncu film on sie bal podejsc jako ostatni do laury.

ocenił(a) film na 9
martiza3

Víctor albo Guillermo.
za krótki<br/>
za krótki<br/>

ocenił(a) film na 9
Gilu

więc przepraszam za niedoinformowanie :)

ocenił(a) film na 1
kasztan69

Do: kasztan69, Suriana.

Drogie Panie, ocena filmu taka niska, gdyż większość osób oceniała go jako horror (tak był reklamowany w mediach). Prawda natomiast jest taka, że horror z tego filmu żaden. Ktoś kto lubi się bać na filmie może usnąć, bądź wyłączyć z nudów.

ocenił(a) film na 9
snail7

Drogi Panie

jeśli o mnie chodzi, to film moim zdaniem buduje napięcie i ma fajny klimat, jak widzę zdania na jego temat są podzielone, ale dla mnie horror to taki film który bez konieczności zdradzania szczegółów anatomi ludzi i do nich podobnych stworzeń potrafi zaskoczyć i przestraszyć. nie uważam że film jest idealny i nie posiada błędów, ale ja wole się skupić na samym filmie a nie na jego defektach.

nudne to są dla mnie latające flaki, kolesie w maskach, siekiery, ohydne stwory, krew lejąca się z każdego możliwego otworu w ciele (jak trzeba to dorobionego).
Rozumiem że są różne gusta i nie mam zamiaru nikogo przekonywać do swoich racji, ale założenie z góry że ja nie lubię się bać na filmach i pewnie przez moją niespotykaną wrażliwość i strachliwość film wydał mi sie straszny, jest trochę protekcjonalne.

ocenił(a) film na 8
kasztan69

jak dla mnie ocena 7,4 to całkiem wysoka ocena to oznacza że film jest dobry/bardzo dobry wiec o co kaman

ocenił(a) film na 1
kasztan69

słabizna jakich malo. choć przez sekundę nie czułem napięcia ani strachu. jedyne co dobre w tym filmie to słodki Simón. 1/10 chciałbym więcej ale naprawdę nie wiem za co...