PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=600590}

Sierpień w hrabstwie Osage

August: Osage County
2013
7,3 101 tys. ocen
7,3 10 1 101193
6,8 44 krytyków
Sierpień w hrabstwie Osage
powrót do forum filmu Sierpień w hrabstwie Osage

Nastawiałam się na dołujący film o dramacie rodzinnym, a otrzymałam porządny, skłaniający do refleksji, uniwersalny dramat dobrze zrównoważony czarnym humorem.
Dzięki niemu właśnie film nie jest aż tak ciężki gatunkowo, jak zakłada to jego mroczna tematyka. Dobrze pomyślane kino dla szerokiej rzeszy odbiorców.
Apeluję tylko do osób irytujących się "śmiechami" na widowni o wyrozumiałość dla czarnego poczucia humoru. Te śmiechy to nie "wina" widowni, ale zamiar twórców. Film polecam gorąco.

ocenił(a) film na 10
clavier

Film naprawde super. Po opini ktora czytalam w internecoe balam sie tego filmu, ale z seansu wyszlam zadowolona i to bardzo. Dwie godziny zlecialy jak 5 minut. Meryl genialna !! A co do komentarzy o smianiu sie ludzi... myslalam ze to jest jakis mega dolujacy film i ze nie wypada ludziom sie smiac.... ale. Julia w roli furiatki swietna :) i samej pare razy zdarzylo mi sie usmiechnac na scenie wraz z nia. Nie wiem o co to oburzenie osob w 100% powaznych... film byl ukazany w grotesce i o to chodzilo by publicznosc sie "usmiechala" ;)

ocenił(a) film na 8
tosia90

też miałam obawy co do filmu, ale na szczęście okazał się komediodramatem. Dramatu o tak poważnych problemach nie dałabym chyba rady obejrzeć do końca.

ocenił(a) film na 8
clavier

i oczywiście cała obsada była świetna, Meryl "szarżowała" , ale takie miała zadanie.