Świetna obsada Meryl, Julia , Juliette moje ulubione aktorki w jednym filmie a ponadto interesująca fabuła ten film musi być udany:) Nie mogę się doczekać premiery:)
Ja też czekam na premierę z utęsknieniem dla mnie największą radością jest obecność Meryl Streep, Julii Roberts i Ewana McGregora razem w jednym filmie , jeszcze nigdzie ze sobą nie zagrali tym bardziej to dla mnie gadka wielka radość .Ci aktorzy są fenomenalni , to moi absolutni ulubieńcy uwielbiam na nich patrzeć i jestem przekonany że ten film choć jeszcze go nie widziałem będzie fantastyczny a dla mnie z pewnością nie lada wydarzeniem .
Benedict Cumberbatch też tam gra . Jego kariera się rozwija i szczerzę się z tego cieszę , ponieważ go uwielbiam < 3
Fabuła tego filmu jest oparta na popularnej sztuce pod tym samym tytułem wystawianej na Broadway'u i dodatkowo ekranizacja książki. Opis ze stopklatki.
Ekranizacja książki "August: Osage County" opowiadającej o rodzinnym spotkaniu, do którego dochodzi w pewną gorącą letnią noc w Oklahomie po zaginięciu głowy rodu. Długo skrywane sekrety wychodzą wówczas na jaw. Streep zagra Violet, uzależnioną od narkotyków matronę rodu a Roberts wcieli się w postać Barbary Fordham, najstarszej córki w rodzinie.
Niestety Filmweb spóźnia się z opisem.
Nie powieść, tylko sztuka teatralna, "Sierpień" Tracy’ego Lettsa. W Warszawie Julię Roberts gra Ewa Błaszczyk (jej siostry Joanna Trzepiecińska i Edyta Jungowska), w Poznaniu Dorota Landowska ;)
Akcja sztuki to wiecej niż jedna noc, co najmniej kilka dni (w międzyczasie przecież mamuśka jest w szpitalu psychiatrycznym i zdąża zeń wyjść). Ja jestem ciekaw, jak Cumberbatch zagra życiowego nieudacznika, który się jąka, nic mu się nie udaje, nie może znaleźć normalnej dziewczyny i ciągle się przewraca - czyli dokładną antytezę badassów, z którymi kojarzy się ten aktor.