Zasługuje na Oscara o wiele bardziej niż nominowane filmy! Nie rozumiem dlaczego nie dostał
nominacji..... Ten film ma wszystko, co mieć powinien dobry film: obsadę, zdjęcia, zagadki, wątek
miłosny i tragiczny, elementy komiczne, piękne zdjęcia, interesujące zakończenie. Nie rozumiem
Akademii Filmowej, że go nie docenili. :)
ZGADZAM SIĘ 100% WŁASNIE TAKICH FILMÓW BRAKUJE W ŚWIECIE HOLLYWOOD TO ON POWINIEN DOSTAĆ 10 NOMINACJI A NIE AMERICAN HUSTLE
patrząc na tegorocznych przeciwników, OSCAR dla Streep niezbędny. A za film.... kwestia gustu. ...Hustle ani Wilk wg mnie nie dorównują. Niesamowita kreacja....
Jakby co to chodziło mi o Oscara dla Meryl, ale film moim zdaniem też powinien być nominowany. :)
Też się zdziwiłem zwłaszcza, że 'Nebraska' ma nominację. Zdawało mi się, że gdy aktorzy dostaną to wypada też przyznać filmowi. Tak by przynajmniej wynikało z tego, jak przyznawane są te nominacje. Tak samo z resztą American Hustle - tylko dzięki aktorom dało się obejrzeć. Co do Osage County - film super, a Meryl i Julia genialne. Zagłosowałbym na nie w ankiecie, ale mam inne faworytki ;)
Tak z ciekawości zapytam: jakie? Bo ja tez się waham, ciekawa jestem zdania kogoś innego ;)
jeśli chodzi o główną aktorkę to myślę, że Blanchett, za drugoplanową rolę Lupita Nyong'o, chociaż Jennifer Lawrence też była świetna. U mężczyzn to pewnie McConaughey, chociaż nie oglądałem i nie obejrzę do oscarów bo wchodzi dopiero w połowie marca :( za drugoplanową rolę też pewnie Jared Leto, widziałem resztę i nikt się specjalnie nie wyróżniał. Szkoda trochę, że nie ma w nominowanych Toma Hanksa. Mógłby być zamiast Bruce'a Derna, takie jest moje zdanie :)
Zgadzam się co do Toma Hanksa w zupełności, dziwię się, że nie ma go w nominowanych. Strasznie duże zaskoczenie w tym roku z tymi Oscarami...Kate Blanchett jeszcze nie widziałam, ale jak na razie Meryl jest moją faworytką, ewentualnie jeszcze Sandra Bullock. Ja widziałam już "witaj w klubie" i przyznaję, że McConaughey zaskoczył mnie tym, jaki świetny był, więc to mój faworyt. Leto z resztą też. Jeśli chodzi o aktorkę drugoplanową to owszem, Lawrence zasługuje, ale jeszcze Jane Squibb z Nebraski bardzo mi się podobała. :)
właśnie obejrzałem 'Dallas Buyers Club' i utwierdziłem się w przekonaniu, że zarówno Jared jak i Matthew zasługują na nagrody. Sam film był wg mnie trochę dziwnie zrealizowany, te urywki scen i przewijanie akcji nie za bardzo wyszły. Jeszcze tylko 'Ona' i 'Tajemnica Filomeny' i już będę miał porównanie :)
"WItaj w klubie" jest na cda z napisami :) http://www.cda .pl/video/108723b0/Witaj-w-klubie-online-2013-Napisy-PL (usuń spacje między cda a .pl)
Zgadzam się :) Wyrzuciłbym Kapitana Philipsa, a wszyscy podziwiają ten film, za koniec, a ogólnie to cała ostatnią godzinę można było streścić do 15 minut. Jak najbardziej "Sierpień...." do nominacji :)