PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=600590}

Sierpień w hrabstwie Osage

August: Osage County
2013
7,3 101 tys. ocen
7,3 10 1 101193
6,8 44 krytyków
Sierpień w hrabstwie Osage
powrót do forum filmu Sierpień w hrabstwie Osage

Oskar? Nie!

użytkownik usunięty

Uwielbiam Meryl Streep, ale mam nadzieję, że za ten film Oskara nie dostanie. Film zrobiony po to,
żeby zarobić i otrzymać nagrody, Meryl non stop taka sama w tym filmie, po pierwszych scenach
apetyt urósł, a później było niestety gorzej. To nie jest Oskarowa rola. Niestety ;(

użytkownik usunięty

Zgadzam się. Zbyt płytki na Oscara.

ocenił(a) film na 5

czy tylko mi wydaje sie ze temu filmowi brakuje jakiejs integralnej czesci?taki niedosyt (nie chodzi o otwarte zakonczenie) , niby mnostwo emocji ,ale jakos nie klei sie?

ocenił(a) film na 5
Mariannab

Mam podobne odczucie, wydawało mi się, że po końcowej scenie jeszcze coś powinno się wydarzyć, a tu klops

ocenił(a) film na 9

Wg mnie Oscar tak bardzo stracił na "głębi" (podejrzewam, że zaczęło się to odkąd Titanic zebrał żniwa), dlatego uważam, że żaden film już nie może być określony jako "zbyt płytki" jako argument, żeby nie otrzymać Oscara.
Dodatkowo uważam, że zakończenie było takie, aby widz mógł sobie trochę pomyśleć i podyskutować na temat, co się stanie.. mi film się podobał o wiele bardziej niż American Hustle :)

ocenił(a) film na 7
marvelus

chmm zakończenie mi się wydaje że na twarzy bohaterki można było dostrzec delikatny uśmiech - na zasadzie kaharsis wszystko co najgorsze się stało i zostało powiedziane teraz może być tylko lepiej dobry film - aczkolwiek tylko dobry - nie genialny czy taki do którego będziemy powracać, świetne aktorstwo

ocenił(a) film na 7
ariel27

Oscar, nie Oscar, ale mnie pierwszy raz Marylka przekonała - świetne aktorstwo wszystkich, nawet epizodycznych postaci

ocenił(a) film na 8

Szanuję Maryl, ale od dawna nie widziałam jej w tak dobrej roli. Do tej pory miałam z nią problem - gdziekolwiek i kogokolwiek nie grała, widzałam Marylkę w jakiejś roli. To wkurzające. Tym bardziej, że jest świetną aktorką. Wolę sutyację, gdy nie widze aktora, tylko postać. I tu Maryl zagrała doskonale. Właśnie o jej rolę "bałam się" najbardziej. I jak dla mnie - Oscara może spokojnie zabierać :)

użytkownik usunięty
marcia_s

Fajnie, że się do Niej przekonałaś, ja pisałem ten post w emocjach hehe, wobec Meryl nie potrafię być obiektywny i będę jednak trzymał kciuki za Oskara dla Niej. Ach ta Meryl...

ocenił(a) film na 9
marcia_s

Jaj bohaterka mnie do głębi wnerwiała... Oscara może brać. :)