Jakie to ma mieć powiązanie z pierwszą częścią? Kończy się tak że Rose i Sharon wrócili do domu ale tak jakby w swoim świecie bo nie było w domu jej męża Harrego, w drugiej części nie widzę postaci Sharon tylko jakąś Heather Mason, co ona będzie miała wspólnego z postaciami z pierwszej części ?
nie, czyli mam rozumieć ze gry dzieją się miedzy pierwsza a drugą częścią filmu ? Myślałem że gra to gra i nic nie ma wspólnego.
Możesz trochę przybliżyć ? Tak bym się nie gubił jak pójdę do kina :)
W skrócie...
Sharon to Heather :)
Gry nie dzieją się podczas czy między filmami. Są to osobne "twory" :)
To film bazuje na grze.
Silent Hill bazował na Silent Hill, a Silent Hill Revelation 3D bazuje na Silent Hill 3
Wpost cudny spoiler zapewne jednego z większych zwrotow akcji filmu, zwłaszcza dla tych co nie grali w SH...Well done!
Nie wiem jak będzie to wytłumaczone w filmie. Ale co dziwne, na zwiastunie Chris mówi do niej Sharon.
To że Harry/Chris mówi do niej Sharon a Vincent Heather nie jest akurat dziwne, oni ukrywają się przed kultem więc oficjalnie nazywa się Heather ale w domu mówi do niej nadal Sharon :)
No tak, ale szkoda. Bo myślałem, że będzie jak w grze - no i ona dowie się że tak naprawdę nie jest Heather a Sharon :)
Nawet z opisu filmu tak się wydaję ;)
Heather na 100% wie, że jest Sharon - nie wie tylko że jest nie tylko Sharon, ale także w pełni odrodzoną Alessą. Tak myślę, że o tym będzie chodzić w filmie.
A co z Rose? I o co w ogóle chodzi? Bo na końcu pierwszej części Rose i Sharon były jakby w innym wymiarze, a tu Sharon jest nagle w normalnym świecie, wraz z ojcem...
Hmm.. tez mam z tym problem ponieważ film skończył się inaczej niż gra , i nie wiadomo czy mamy podejrzewać że film będzie dalej znacząco odbiegał od gry w tym przypadku SH3 , czy będzie jej odzwierciedleniem i naturalną kontynuacją gry SH1 , olewając film SH1 .
Czy może stworzą taką historyjkę że np: Ojciec znalazł Sharon i Rose z tym że Rose byłą martwa , ocaliła córkę a sama została w sh razem z demonem .Głupie to wymysł ale kto wie , kto wie ....
SPOILERY!
Wszystko wyjaśni się w Revelation. Zauważ, że na końcu nie ma tylko Sharon, Sharon jest już Alessą. I wbrew przekonaniom renomaHTR, Dark Alessa nie jest demonem, tylko złą częścią duszy Alessy. Gdy połączyła się z jej dobrą częścią (Sharon) powstała na nowo odrodzona Alessa. Wróciła do rzeczywistego wymiaru, jakimś sposobem zapominając swoje poprzednie ja (być może świadomie) i kontynuuje życie z Chrisem/Harrym. Basset planuje w jakiś sposób dopasować tam kult z gry, zobaczymy co z tego wyjdzie :)
Rozumiem, czyli Dark Alessa połączyła się z Sharon, to Alessa na nowo się odrodziła i wróciła do rzeczywistego wymiaru... A Rose tam została?
Tego nie wiadomo.
Ale widać, że Dark się połączyła z Sharon na końcu.
A co z Rose będzie to nie wiadomo - ale pojawi się w filmie.
Chyba jako wspomnienie/manifestacja co jak dla mnie przykre...
SPOILERY!
Jest tak jak wspomniał kolega przede mną :) Chociaż mi się wydaje (to tylko moje domysły, mogę się mylić) że jednak Rose nie może być niczym więcej niż manifestacją, gdyż w momencie gdy Christabella dźgnęła Rose, po prostu umarła. Alessa ma moc - jednak nie ma władzy nad życiem i śmiercią ludzi w świecie realnym, jedynie w swoim świecie, w świecie mgły, może ''przywrócić'' ją do życia (widać do gdy moc Alessy ''zaszywa'' ranę Rose). To by wyjaśniało, dlaczego Rose została a Alessa wróciła do realnego świata. Ale to tylko moje domysły i mogę się mylić :)
SPOILERY!
Na zagranicznych forach pisał ktoś, że w dodatkowych materiałach na DVD (któregoś z zagranicznych wydań) jest mowa o tym, ze planowano nakręcić scenę, w której po końcówce filmu Chris DaSilva wraca raz jeszcze do Silent Hill i znajduje w kościele skuloną Sharon. Być może scenarzysta dwójki skorzysta z tego rozwiązania w filmie.