Słyszałem wiele pogłosek jakoby miała powstać kolejna część filmu. Jesli wróżby sie spełnią to mam nadzieje że nie będzie to typowy remake, w którym klimat starego dobrego Silnet'a upadnie na rzecz czegoś co z grą będzie miało tyle wspólnego co balet w armią. No nic pozostaje nam jedynie czekac na rozwój sytuacji.
Pozdrawiam Jaskier
Nierozumiem co masz na myśli mówiąc o remaku??? czyżby to że to miałby być remake gry???? Bo jeżeli w takim rozumieniu "Silent Hill 2" nie będzie remakiem gry to ja sobie go chyba odpuszczę.
Mu chyba chodziło o sequel ;-)
Chociaż nawet nie, cały wpis jest źle sformuowany, chyba że nazywasz starym dobrym Silentem, film z 2006 :-)
Bardzo się ciesze że powstanie kontynuacja i liczę że w tej części pojawi się Maria <3
Ciekawe jaka będzie fabuła . Mam nadzieję że ta z dwójki SH.Tylko że rolę Jamesa zastąpiłby mąż Rose (w sumie podobny jest). Ciekawe tylko co zrobią bez piramidka ktorego wrzucili już w pierwszej części :(.
Pozdrowienia dla wszystkich fanów Silent hill!!
No właśnie.
To, że był w jedynce wcale nie oznacza, ze nie może go być w dwójce.
Kurcze.. wzięliby scenariusz gry SH2 i po prostu go nakręcili xD. Ewentualnie wprowadzając kilka poprawek itp.
Chciałbym pójść na taki właśnie film.
Drugą opcją jest stworzenie zupełnie nowego scenariusza wraz z autorami gry. Coś jakby hołd dla serii gier. Połączenie wszystkich najlepszych części składowych znanych z serii na konsole. Nowa historia, nowe postaci i jedynie to samo miejsce.
Równie dobrze druga część filmu może byś prequelem. Coś, co miało miejsce w SH przed pojawieniem się tam Rose i Sharon. Możliwości jest sporo. Mam nadzieję, że decyzja, która zostanie podjęta przez twórców będzie dobra.
Pozdrawiam.
Witam.Jestem nowy ale conieco dodam od siebie na temat Silent Hill i co mi brakowalo w tym filmie i czego chcialbym sie doczekac w kontynuacji.Mianowicie brakowalo mi wiekszego brudu i poczucia zaszczucia glownego bohatera(ki),pozatym za duzo chcieli polaczyc czyli odnosnie 1 czesci gry i 2.Na koniec za duzo bylo wytlumaczone nie to co w grze ktura pozostawiala wiele pytan bez odpowiedzi.Pozatym jakos nie widze glownej roli w 2 jako rola kobieca,poniewaz w jedynce moim zdaniem sie to nie sprawdzilo ale to tylko moja skromna opinia.Jezeli producenci bardziej beda sie trzymac fabuly dwojki i czerpac z niej pomysly nie powielajac scenariusza z gry to powinno byc dobrze.Ale czas pokaze.Moglbym tak pisac i pisac ale kiedys trzeba skonczyc ;].Mam tylko nadzieje ze nie zrobia z tego kichy.Czyli oczekuje na wiecej brudu,shizy,dobrej muzyki i swietnej fabuly ubranej w efekty specjalne na najwyzszym poziomie ale z umiarem.Pozdrawiam.
"Na koniec za duzo bylo wytlumaczone nie to co w grze ktura pozostawiala wiele pytan bez odpowiedzi"
Wiele rzeczy zostało na końcu wyjaśnione ponieważ, Gans zdawał sobię sprawę że z filmem zetkną się też ludzie którzy, z grą nie mieli do czynienia, tak więc niewiedzą nic na temat Silent Hill.
Na dodatek powiem ci że, według mnie to czy horror jest dobry, nie zależy od tego ile jest w nim brudu, tylko od klimatu, a tego w Silent Hill nie brakuje.
PS. Nierozumiem co masz do muzyki, przeciesz większość pochodzi z soundtracków do różnych części gry.