PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=395846}

Silent Hill: Apokalipsa

Silent Hill: Revelation 3D
2012
5,1 34 tys. ocen
5,1 10 1 34135
3,4 11 krytyków
Silent Hill: Apokalipsa
powrót do forum filmu Silent Hill: Apokalipsa

Dno... Niestety

użytkownik usunięty

Nie mogę w to uwierzyć. Taka fabuła, tacy aktorzy, takie możliwości i tak spieprzony film. Po co
pytam się reżyserzy wprowadzali takie zmiany i odbiegali od gry? O co w ogóle chodziło z tą
końcówką? Ze ona niby była potworem od początku? Walka piramidogłowego z tym czymś -
Dafuq?
Kolejną rzeczą było 3D i efekciarskość. Kompletnie popsuło klimat, który w pierwszej części moim
zdaniem był o niebo lepszy. Tutaj ten ciężki i makabryczny nastrój z gry w ogóle nie był wyczuwalny.
Podłożenie fundamentu do następnej części chyba jednak nie było potrzebne bo po czymś takim
to nie powinni nawet myśleć o kontynuacji filmu.
Podsumowując: Nie oglądać, omijać szerokim łukiem.

Dno totalne, niestety. Pierwsza częśc miała niesamowity klimat, ta nie ma nic. Począwszy od gry aktorskiej, a skończywszy na fabule. To wszystko się kupy nie trzyma. No ale potwierdza się teoria, że wystarczy zrobić byle szajs w 3D, żeby zarobić.

ocenił(a) film na 2
masquerade__

No ale oni nie bardzo na tym zarobili ;)

SadoMisio

No i dzięki Bogu. Szkoda, naprawdę liczyłam na ten sequel.

ocenił(a) film na 1

1/10 z czystym sumieniem. nie dałem rady przebrnąć przez pierwszą połowę filmu, co zdarza mi się niezmiernie rzadko. to coś powinno być pokazywane na eventach "jak nie kręcić filmów". jak można mieć do dyspozycji taką ilość wyśmienitego materiału i to spieprzyć, pozostanie tajemnicą twórców.
absolutnie wszystko jest fatalne. dialogi okropnie sztuczne, aż uszy bolą; aktorstwo nie występuję. efekty specjalne nie sprawiają żadnego wrażenia, mimo ogromnego potencjału.
sama historia i jej sposób przedstawienia widzowi zakrawa na farsę: "rzucimy w widza gównami z worka aż się pogubi i pomyśli, że to wybitnie skomplikowane dzieło"

ocenił(a) film na 4

kupa a dlaczego to tutaj napisałem: http://www.filmweb.pl/film/Silent+Hill%3A+Apokalipsa+3D-2012-395846/discussion/S ilent+Hill+3-d+i+jego+problemy...6+10%C2%A0,2141616

ocenił(a) film na 4

wygląda na to, że wg. filmu była potworem od początku w takim razie jej synek też był potworkiem LOOL

ocenił(a) film na 2
Movie_Crash_Man

Była potworem na tej samej zasadzie, na której każdy człowiek może być dla innego może być potworem. Pieczęć Metatrona pokazała to tylko jej charakter w rzeczywistej formie.

ocenił(a) film na 4