Tak jak pierwsza część wymiatała pod względem fabuły, klimatu i mocnych scen, tak tym razem się zawiodłem. Wiem, że ciężko zrobić równie dobrą kontynuację co część pierwszą, no ale całym sercem liczyłem, że Revelations chociaż trochę zbliży się do SH którego znam i może nadrobi trochę lepszymi efektami, a tu ? Kicha. Pominę to, że 'straszne' sceny nie wywoływały u mnie nawet poruszenia się brwi. (A zwykle dobre horrory potrafią mnie nieźle przestraszyć - taki typ) Pominę też wygląd Alessy (pożal się Boże). Ale sposób przedłużenia tej historii, i jak oni się tam dostali, i co robili w SH i jak to się skończyło. ALE TO BYŁO BEZNADZIEJNE. Gdyby farba nie odpadała ze ścian i nie było fajnego wielkiego Pana z metalowym pudłem na twarzy, który ma 3 metrowy miecz (albo coś mieczo-podobnego), i tym razem robi w zasadzie wszystko w tej części to nie uwierzyłbym, że jest to Silent Hill, które oglądałem tyle razy i przy którym spędziłem grając tyle godzin. Wszystkie części gry przejdą. Pierwszy film był świetny, ale ta część wg. mnie nie zasługuje na tytuł. :(
dokładnie tak się również z Tobą zgodze, pierwsza część z resztą wydaje się nie do przebicia bo wrażenie za pierwszym razem i z kazdym kolejnym robiła ogromne! było jeszcze na końcu nawiązanie do 3ciej części może chociaż ta jak powstanie okaże się ciut lepsza od revelations , tyle by mi wystarczyło do szczęścia ,reasumując pierwsza część bezkonkurencyjna i niepowtarzalna, jedyny tak klimatyyczny film gdzie sceneria odwala kawał dobrej roboty!W drugiej części zobaczyć możemy jedynie namiastke tego w połączeniu z przewidywalną fabułą i bardzo, ale to bardzo średnim aktorstwem.
Mi sie zdaje iż trzecia część będzie o Travisie, kierowcy ciężarówki z końca Revelation, jest on bowiem gry ,,Silent Hill:Zero'' u nas znanej jako ,,Origins'', lecz jest jeszcze sprawa konwoju ale fabuła tam ssie... w grze ,,dawnpour''.
Tyle, że Travis odjeżdża od SH, a konwój pakuje się do środka.
Na moje to powinni już nie wykorzystywać pierwszej części do zarabiania pieniędzy i dać sobie spokój z sequelami.;/
Tyle że SH z travisem dzieje sie z przed jedynką..... czyli, moze byc pokazana hitoria travisa
No ale patrząc na twoją ocenę i moją widać iż mamy inne gusty, wiec zobaczymy co wyniknie :)
Znaczy ja też, lecz musisz przyznać iż film jest średni... 2 część gry po prostu 10/10 :)
Historia jak Travis wyciąga spaloną Alesse z płonącego domu, I jak by oddali klimat z sanatorium czy tez teatru to by była miazga :D
Pisze 'oby nie' bo jestem prawie pewny że żaden sequel lub jak w tym wypadku mówisz prequel, nie jest w stanie dorównać jakościowo do klasycznej, prostej i wybitnej pierwszej części. Jako fan każdego SH (awwhh), na pewno obejrzę, poświęcę 2 godziny z życia ale ocenie w miarę realnie (choć z pewnym przymrużeniem oka tak jak to było w tym przypadku). I tak. Podzielam twoje zdanie, że wyciąganie Alessy to fajny pomysł, ale twórcy nie będą mieli za bardzo co z tym zrobić. Trzeba by przecież nakręcić1,5h dobrego filmowego materiału, przy czym odchodzi to co działo się wcześniej bo już było - w jedynce. Boję się, że wyjdzie coś tak jak teraz. Trochę scen z 1, trochę fabuły tylko tak żeby się coś działo, żeby było o czym robić film i ''scenki odpadającej farby''. Chyba mógłbym się też bardziej przychylić do propozycji Omen_Girl. The Doors miało ciekawą fabułę, i nową historię do opowiedzenia szerszemu odbiorcy. A poza tym można to na prawde ciekawie nakręcić. Wolałbym to zobaczyć na dużym ekranie. :)