PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=395846}

Silent Hill: Apokalipsa

Silent Hill: Revelation 3D
2012
5,1 34 tys. ocen
5,1 10 1 34135
3,4 11 krytyków
Silent Hill: Apokalipsa
powrót do forum filmu Silent Hill: Apokalipsa

szczerze mówiąc nie rozumiem tych tekstów typu "dno,żenada".Oczywiście film wyraźnie gorszy od pierwszej części.Ale czy nie powracacie z miłą chęcią do Silent Hill? Przecież gdy zobaczyłem że to kontynuacja
to wiedziałem że będzie niedopracowane,pogmatwane.Ale nawet nie przeszkadzało mi to w odbiorze.Filmy tego gatunku moge oglądać zawsze i wszędzie.Ten film to dobra odskocznia od głupich
amerykańskich romantyków które koszą nagrody nie wiadomo za co..Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 6
fauzi

Zgodzę się z tym. Film może nie jest rewelacyjny, ba, dużo mu do tego brakuje, w ogóle nie oddaje klimatu gry, co dość dobrze wyszło w przypadku 1 części, ale tak jak mówisz, jak tylko zobaczyłam, że to kontynuacja, po prostu musiałam to obejrzeć, nawet, pomimo że wiedziałam, iż będzie to o wiele gorszy film od poprzedniej części, że będzie w nim sporo niedociągnięć, a nawet, wnioskując po trailerze, fabuła również będzie znacznie odbiegała od pierwowzoru, czyli gry.
Ta część nie ma zawiłej i skomplikowanej fabuły, zrozumienie filmu jest dużo łatwiejsze, niż w przypadku jedynki, ale dzięki temu ogląda się go lekko, jest bardzo przewidywalny, naszpikowany efektami specjalnymi, ale widziałam o wiele gorszych filmów i w porównaniu do nich, z tym nie jest jeszcze tak źle.
Warto obejrzeć chociażby traktując go, tak jak to wspomniałeś, jako odskocznię od badziewnych i kiczowatych amerykańskich romantyków.