Można już zobaczyć oficjalny zwiastun filmu :D
http://ca.movies.yahoo.com/movie/silent-hill-revelation-3d/trailers/
Ogólnie fajny ,tylko po cholerę tam tyle komputera ?! W jedynce efekty prezentowały się bardziej naturalnie, jednak wciąż liczę na dobry film.
lepszy youtube http://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_277069&feature=iv&src_vid= Zh9LaO4aDyo&v=cEIh3P74wp4
Powiem szczerze że jak oglądałem zwiastun przeszedł mnie taki dziwny zimy dreszcze że nie podoła części pierwszej. Wiem że to takie gdybanie, ale jednak jakaś taka myśl się zakrada :/ Obym się mylił, zbyt długo czekam na ten film
Odniosłam to samo wrażenie - zbyt dużo komputera. Ale nie przekreślam filmu - zapowiada się dużo lepiej niż sądziłam. Potwory wyglądają całkiem fajnie - np. to coś w 1:48 to chyba połączenie jakiegoś manekina i pająka - widać że się trochę wysilili. Poza tym chyba będzie mniej symbolizmu i metafor, za to dużo więcej akcji w porównaniu z jedynką. Zobaczymy. @secundus dzięki za linka do YT nie mogłam znaleźć
Mi się zwiastun bardzo podoba, ale widać, że jest efekciarski - o ile takie słowo istnieje.
Prawdopodobnie pojawi się również kolejny zwiastun, przynajmniej tak można zrozumieć ze słów reżysera.
Czy dobrze usłyszałem i on powiedział do córki Sharon? Jeśli tak to trochę kapa, bo myślałem, że będzie jak w grze i dopiero potem dowie się, że tak naprawdę nazywa się Sharon.
A ja się zastanawiam, czemu ona jest z ojcem a nie z matką? Bo to Sean Bean? Sceny z Alessą i zamianą miasta w takiej formie również trochę mnie podłamały. Niestety tego się obawiałem - twórcy poszli w sceny pod 3D, które i tak dadzą gówniany efekt nawet w IMAX'ach (gdzie tego typu film nawet tam nie zagości).
Tak bardzo chciałbym się mylić.
Dlaczego jest z ojcem a nie z matką wyjaśnią w filmie, tak samo co się stało z Rose i jak Chris odnalazł Sharon.
Dla mnie to oczywiste, że jest z nim ponieważ film opiera się o Sh3 :)
Mam nadzieję, że to wyjaśnią, choć jest to dość absurdalne na tle fabuły pierwszej części. Moim zdaniem polecieli na nazwisko. Nie będę przecież skreślał tej części kilka miesięcy przed premierą, wiadomo - ale niektóre rzeczy nie zapowiadają się dobrze.
Bardzo mnie intryguje postać Claudii i Douglasa - dużo ich nie pokazali, co jest dobre. Mam nadzieję, że takich "smaczków" będzie więcej. Reżyser rzekomo zapowiada, że będą, ale on już dostatecznie długo mydlił mi oczy, więc wolę przekonać się na własnej skórze.
Tak bo to Sean Bean,poprosiłam o niego specjalnie i przychylili się do mojej prośby
Ten potwór co wspominałaś to manekin z Silent Hill 2 tylko wersja ulepszona, wiem że będą pielęgniarki, ale zamiast salowej rury bd noże coś mi się wydaje że na zwiastunie widziałem pełzającego stwora inaczej lying creature, ale te wszystkie potwory to z 2 części gry... a co do 3 części to może bd Closer, a piramidogłowy nie był a żadnej serii związanych z Alessą . A ciekawi mnie ten tłum co szedł w zakapturzonych strojach w wesołym miasteczku to chyba te stowarzyszenie sekta, zapomniałem jak już się nazywa. Postać Sean Bean wydaje mi się, że on gra w ogóle kogo innego w tej części ;/
Wydaje mi sie ze ma rozdwojenie jazni i jest zarowno bohaterem gry cz 1 jak i 1 czesci filmu
Miesiąc wcześniej, 24 września ukaże się fanowski Silent Hill: Anniversary, który będzie na podstawie drugiej części gry. Trailer:
http://www.youtube.com/watch?v=_8Tel8MI15M
Jedynkę całkiem fajnie się oglądało, chociaż właściwie była mało straszna, ale pod względem fabularnym trzymała się kupy i najzwyczajniej w świecie była ciekawa i nie nudziła. A odnośnie tej części, to zobaczymy jak to będzie. Trailer efekciarski (no bo film będzie 3D, więc kupa efektów specjalnych w tym przypadku to norma). A na Anniversary też czekam :)
Mi sie bardzo podoba. Duzo podobienstw z gra np. wesole miasteczko :) Oby nie bylo jak zazwyczaj ze zwiastun swietny, a film lipa.
Efekty są niezłe, ale martwi mnie co innego - że film będzie zbyt szybki i że z horroru zrobią film sensacyjny. Nie chcę drugiego Resident Evil. Klimatem SH w grach była powolność, ciągłe uczucie zagrożenia mimo praktycznie braku dynamicznych akcji. W pierwszym filmie udało im się to zachować i był to jeden z najlepszych amerykańskich horrorów, choć parę rzeczy bym zmienił, bo w pewnym momencie zrobiło się za dużo ludzi. Wiem, że trailer musi być widowiskowy i efektowny, więc trudno się nim sugerować, warto dać szansę temu filmowi. Dostępna jest już jedna scena z udziałem pielęgniarek:
http://www.youtube.com/watch?v=hdfsHc1w_94
I wygląda całkiem nieźle. Dziwne tylko, że pielęgniarki reagują na dźwięk, a nie na światło, jak w jedynce. Martwi mnie też, że powtarzają niektóre potwory z jedynki (pielęgniarki, piramidek, lying creature), po co? W serii była masa pokręconych kreatur, ale widocznie wolą stawiać na potwory, które grają ludzie w kostiumie, a nie takie, które muszą być generowane komputerowo. Widać jednego nowego potwora, więc może nie będzie tak źle. Dla mnie takie pokręcone potwory są najstraszniejsze, a że lying creature w jedynce miał dość krótką scenę, to może tu lepiej ją rozwiną. Kontynuują to, co mi się nie spodobało w jedynce, czyli znowu będzie kupa ludzi, wolałem samotność z gry. Wygląd Alessy lepszy niż w jedynce, scena z piramidkiem w więzieniu i tymi rękami wyciąganymi w jego kierunku też bardzo dobra. Wszystko zależy od tego, czy nie pogubią się w fabule i nie przesadzą z dynamiką. Ciekaw jestem też końcowego bossa. Dobrze, że mieszają w fabule, oby tylko była logiczna i sensowna.
Jeśli chodzi o fanowski projekt, to pozytywnie zaskakuje pod względem efektów. Potwory wyglądają nieźle, ale pielęgniarkom powinni zrobić makijaż na rękach, bo takie zwykłe damskie ręce pod tą maską wyglądają bardzo amatorsko.
Tak wyglądała Alessa w jedynce:
http://images4.fanpop.com/image/photos/23200000/Dark-Alessa-alessa-from-silent-h ill-23272888-700-465.jpg
A tak w dwójce:
http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=pl&safe=off&sa=N&rlz=1C1SVEE_enPL404PL404&bi w=1454&bih=706&tbm=isch&tbnid=zQRYldx_akwioM:&imgrefurl=http://www.esotericartic les.com/silent-hill-revelation-3d-monsters.html&docid=5BC_e0K0Uv9KIM&imgurl=http ://www.esotericarticles.com/wp-content/uploads/silent-hill-revelation-3d-alessa. jpg&w=1440&h=771&ei=4gwhUNm5Fo_ntQbDvYDABg&zoom=1&iact=hc&vpx=170&vpy=256&dur=47 7&hovh=164&hovw=308&tx=165&ty=142&sig=115756953348148592459&page=4&tbnh=110&tbnw =206&start=70&ndsp=26&ved=1t:429,r:5,s:70,i:312
Moim zdaniem lepiej, mimo że bardziej komputerowo.
Jak na razie to mnie nie przekonali tym zwiastunem i pomimo tego że pierwszy był według mnie 9/10 mimo braku zamiłowania do Horrorów, to jakoś nie odczuwam mego ciśnienia żeby biec do kina.
Dla mnie zwiastun trochę sztuczny Alessa inna, ta matka w 1 była inna tutaj zupełnie inna aktorka w ogóle miała być w 2 Rose a jej nie ma cholera trochę się obawiam bo 6 lat czekałem i nie chcę żeby spieprzyli tego :)
Rose nadal pojawia się w filmie i jest matką Heather.
A Dhalia to ta sama aktorka - ale jej design został zmieniony, moim zdaniem na lepszy i bardziej przypomina swój odpowiednik z gry.
Według mnie jedyne obawy jakie powinny wystąpić to to czy całe 3D nie przeszkodzi w oglądaniu filmu i nie popsuje klimatu (chociaż dla mnie 3D w horrorach można świetnie wykorzystać) i akcji filmu.
To super że ona będzie, lubię Rose ale nie rozumiem jednego, czy Rose nie umarła w Silent Hill w 1 i czyjej córką nie była Sharon a nie jakaś Heather, skąd się ona wzięła a gdzie jest Sharon.
Jeszcze raz powtarzam powinni zekranizować 2 część Silent Hill 2 byłoby arcydzieło naprawde nie wiem czemu silą sie na jakies nowe historyjkii.
Po trailerze sądze zę bedzie tak sobie.
Jedynka była wspaniała bo była ale szczerze z perspektywy czasu to był to taki sobie film :D
A gdzie jest Claudia w tym trailerze? Ja rozumiem, naprawdę rozumiem, że Kit Harrington jest godny uwagi, ale wciskanie Vincenta na siłę boli. Trójka była ostatnim dobrym Silent Hillem, dlatego jak skopią film na podstawie dobrej gry to aż się boję co będzie przy ekranizacji The Room. A scena z pielęgniarkami jak dla mnie żywcem wyjęta z Homecoming.
Claudia jest w trailerze. Film będzie miał mnóstwo Easter Eggów - więc takich smaczków można spodziewać się więcej. Bardzo mnie to cieszy :)
Nie sądzę, że zrobiliby ekranizacje The Room - ciężko byłoby zrobić z tego dobry film.
Wolałbym już oryginalną historię.
Gdyby ruszyli Silent Hill 2 od razu zniszczyliby tą świetną grę.
Nie wiem czy ktokolwiek jest w stanie zrobić ekranizacje SH2 bez schrzanienia jej.
Zwiastun jest naprawdę ciekawy, wolę obejrzeć film i ocenić, niż wypowiedzieć się zanim go obejrzę.
Zwiastun nastawiony jest efekciarsko, ale tylko po to żeby zareklamować to 3D w filmie. Osobiście sądzę, że będzie to coś fajnego bo film jest kręcony w całości 3D, a nie 3D jest dodawane potem.
Jeśli film na prawdę od początku od razu był nakręcony w technologi 3D to jestem trochę uspokojony bo teraz te wszystkie filmy w 3D robią żałośnie, chodź ostatnio byłem na Spider Manie to powiem ze efekty były dobre więc mam nadzieje że nie spieprza Silent Hill przez to 3D
Też mam taką nadzieję. Reżyser jest fanem gry, obecnie gra w Downpour. Więc liczę, że skoro jest fanem to nas nie skrzywdzi :)
W grze na samym końcu "Alessa" umierała i zostawiło Harremu dziecko. Harry uciekł z dzieckiem wraz z Cybil lub bez (zależy od zakończenia), zmienił dziecku imię na Heather i się ukryli, ponieważ kult ich ścigał.
Nie wiadomo jakim torem pójdą tutaj i nie wiadomo jak reżyser wszystko wytłumaczy - ale wytłumaczenie będzie.
Sam jestem ciekawy co tak naprawdę stało się z Rose i jak Chris znalazł Sharon, no i dlaczego zmienili imiona i nazwiska. Ale prawdopodobnie jak w grze tutaj kult (tym razem inny - ten z gry) będzie ich ścigał.
Na wiele pytań nie ma odpowiedzi, ponieważ trzeba będzie obejrzeć film żeby je uzyskać :)