PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=395846}

Silent Hill: Apokalipsa

Silent Hill: Revelation 3D
2012
5,1 34 tys. ocen
5,1 10 1 34135
3,4 11 krytyków
Silent Hill: Apokalipsa
powrót do forum filmu Silent Hill: Apokalipsa

Na forum jest tyle tematów, że sam nie wiedziałem w którym pisać.
Dlatego założyłem nowy. Właśnie przeczytałem słowa Basseta:

“We deal with the order a little bit in this movie, but there are some ideas from the other games – there are a couple characters from other games who do step into our world… Two I think deserves a movie all on its own.”

Co według mnie oznacza, że dostaniemy co najmniej dwa cameo postaci z innej części gry. Na kogo obstawiacie?
Według mnie mógłby to być Travis (już pojawiły się takie plotki), a co do drugiej postaci to nie mam pojęcia... Henry? A może Walter Sullivan?

spyro0

Nie sądzę, żebyśmy zobaczyli jakichś bohaterów z poprzednich części, jeśli mówisz o ludziach. Raczej chodzi o potwory. Jeden już jest: to Piramidogłowy (fakt faktem, w pierwszej części był, ale skoro to adaptacja trzeciej części gry, w której Piramidogłowy się nie pojawia, a w filmie jest, to będzie to cameo). A co do drugiej to nie wiem :) Z resztą, mogę się mylić, wszystko wyjdzie po obejrzeniu tego filmu :)

ocenił(a) film na 7
drill90

Ale jak dla mnie to mowa o postaciach, w sensie bohaterach z gier :)

ocenił(a) film na 10
spyro0

Dokładnie, reżyser używa słowa ''characters'' co oznacza postacie a nie przeciwników :)

Co do głównego pytania dla mnie to może być każdy, trudno powiedzieć dokładnie. Ale wątpię w postać Travisa w filmie, bo po co on tam? Nie może już uratować Alessy (tą rolę przeją już Gucci w pewnym sensie) więc jego występ to już raczej zamknięta sprawa (nie występuje on nawet w SH3). Choć Walter albo Henry... bardzo możliwe :)

Ale z drugiej strony taka np. Cynthia czy Maria; ich występ w kontynuacji jedynki byłby co najmniej dziwny... A może Eddie? To by było ciekawe ze względu na jego polskie nazwisko :) Tylko żeby to nie był James, bo nie chce żeby jego postać jakoś ''przerobili'' i wepchnęli go do sequelu filmu na siłę. Również mam nadzieję że Bassetowi chodzi o postacie z czterech części gry, bo z reszty nie byłabym zadowolona; no może oprócz Alexa z Homecoming, bo gra fabułę ma niezłą jednak gra się jak nie w SH ze względu na tryb ataku i choćby menu ekwipunku...

Chociaż z drugiej strony kogo tam nie umieszczą, to na pewno zmienią ich oryginalne znaczenie, co będzie trochę rozczarowujące, nie uważasz?

ocenił(a) film na 7
MilesDeep

Racja...
Na jakimś zagranicznym forum ktoś tam nasunął teorie kiedyś, że prawdopodobnie to Travis podwiezie Heather do SH.

ocenił(a) film na 9
spyro0

Może se jaja robił i będzie Harry i Dahlia z poprzednich części :)
Być może Joseph reporter z sh4
Być może Kaufmann z sh1

ocenił(a) film na 10
spyro0

Kogo jak kogo, ale Travisa naprawdę bym się nie spodziewała, ale sądząc z komentarzy tutaj to może być prawda...
Choć to by było trochę dziwne, wpychanie na siłę, czyli zero powiązania z fabułą... Ale z drugiej strony reżyser zapowiedział pewne ''easter egg'', czyli smaczki dla fanów gry, a Travis może być jednym z nich :) Reżyser specjalnie nic nie mówi żebyśmy mieli niespodziankę :)

ocenił(a) film na 5
spyro0

Wydaje mi sie ze ktorys z aktorow pisal kiedys na twitterze czy facebooku ze dostal propozycje wcielenia sie w postac Travisa, wiec jego obecnosc w filmie wydaje mi sie bardzo prawdopodobna. Co do drugiej postaci to nie wiem, ale mam nadzieje ze bede zaskoczony.

ocenił(a) film na 9
Eden

W sh homecoming travis podwozi Alexa więc to już było .... . Ale nie w filmie :P