Na forum jest tyle tematów, że sam nie wiedziałem w którym pisać.
Dlatego założyłem nowy. Właśnie przeczytałem słowa Basseta:
“We deal with the order a little bit in this movie, but there are some ideas from the other games – there are a couple characters from other games who do step into our world… Two I think deserves a movie all on its own.”
Co według mnie oznacza, że dostaniemy co najmniej dwa cameo postaci z innej części gry. Na kogo obstawiacie?
Według mnie mógłby to być Travis (już pojawiły się takie plotki), a co do drugiej postaci to nie mam pojęcia... Henry? A może Walter Sullivan?
Nie sądzę, żebyśmy zobaczyli jakichś bohaterów z poprzednich części, jeśli mówisz o ludziach. Raczej chodzi o potwory. Jeden już jest: to Piramidogłowy (fakt faktem, w pierwszej części był, ale skoro to adaptacja trzeciej części gry, w której Piramidogłowy się nie pojawia, a w filmie jest, to będzie to cameo). A co do drugiej to nie wiem :) Z resztą, mogę się mylić, wszystko wyjdzie po obejrzeniu tego filmu :)
Dokładnie, reżyser używa słowa ''characters'' co oznacza postacie a nie przeciwników :)
Co do głównego pytania dla mnie to może być każdy, trudno powiedzieć dokładnie. Ale wątpię w postać Travisa w filmie, bo po co on tam? Nie może już uratować Alessy (tą rolę przeją już Gucci w pewnym sensie) więc jego występ to już raczej zamknięta sprawa (nie występuje on nawet w SH3). Choć Walter albo Henry... bardzo możliwe :)
Ale z drugiej strony taka np. Cynthia czy Maria; ich występ w kontynuacji jedynki byłby co najmniej dziwny... A może Eddie? To by było ciekawe ze względu na jego polskie nazwisko :) Tylko żeby to nie był James, bo nie chce żeby jego postać jakoś ''przerobili'' i wepchnęli go do sequelu filmu na siłę. Również mam nadzieję że Bassetowi chodzi o postacie z czterech części gry, bo z reszty nie byłabym zadowolona; no może oprócz Alexa z Homecoming, bo gra fabułę ma niezłą jednak gra się jak nie w SH ze względu na tryb ataku i choćby menu ekwipunku...
Chociaż z drugiej strony kogo tam nie umieszczą, to na pewno zmienią ich oryginalne znaczenie, co będzie trochę rozczarowujące, nie uważasz?
Racja...
Na jakimś zagranicznym forum ktoś tam nasunął teorie kiedyś, że prawdopodobnie to Travis podwiezie Heather do SH.
Może se jaja robił i będzie Harry i Dahlia z poprzednich części :)
Być może Joseph reporter z sh4
Być może Kaufmann z sh1
Kogo jak kogo, ale Travisa naprawdę bym się nie spodziewała, ale sądząc z komentarzy tutaj to może być prawda...
Choć to by było trochę dziwne, wpychanie na siłę, czyli zero powiązania z fabułą... Ale z drugiej strony reżyser zapowiedział pewne ''easter egg'', czyli smaczki dla fanów gry, a Travis może być jednym z nich :) Reżyser specjalnie nic nie mówi żebyśmy mieli niespodziankę :)
Wydaje mi sie ze ktorys z aktorow pisal kiedys na twitterze czy facebooku ze dostal propozycje wcielenia sie w postac Travisa, wiec jego obecnosc w filmie wydaje mi sie bardzo prawdopodobna. Co do drugiej postaci to nie wiem, ale mam nadzieje ze bede zaskoczony.