jak myslicie o czym bedzie ten film , jaka fabua,obsada,czy to kontynuacja??
Moim zdaniem 2 część, nie będzie kontynuacją pierwszej i będzie przedstawiała inną historię - może będzie na podstawie Silent Hill 2, ale myślę, że cholernie ciężko będzie tę grę zekranizować.
Co do obsady, to widziałbym mało znanych, ale dobrych aktorów.
Co do reżyserii, to cieszę się, że za kamerą stanie odpowiedzialny za scenariusz do pierwszej części Roger Avary - jednak ostatnio, gdzieś czytałem, że to nie jest tak do końca pewne, nie pamiętam, tylko z jakiego powodu.
Średnio podoba mi się pomysł ze zrobieniem filmu w 3-D.
Chyba na razie tyle.
Tez wlasnie mysle ze to nie bedzie kontynuacja tylko mogliby wymyslic wciagajaca i ciekawa fabule. co do aktorow to nawet wole takich mniej znanych bo czesto sie zdarza ze taki aktor zagra lepiej niz wielkiej gwiazda.No i oczywiscie licze na dobra muzyke bo ta naduje klimat filmu zwlaszcza takiego jak silent hill , w pierwszej czesci sh muza byla swietna i czasem bardziej sie balam ciezkich brzmien muzyki niz niektorych scen filmu:]Mogliby podac juz jakies konkretniejsze informacje odnosnie sh2.
Gra SH 2 ma fabule ze maz dostaje list od zony ktora zmarla 3 lata temu.Natomiast film konczy sie tym ze Rose joz niezyje i byc moze pociagnom to dalej wlasnie na podstawi drogiej czesci gry pozdrawiam.
"Natomiast film konczy sie tym ze Rose joz niezyje"
Tak, zmarła na zawał i Chris ją pochował. Faktycznie. Jak mogło mi to
umknąć?!
Nie mam przypuszczeń.
Chcę Seana Beana i Cameron Diaz i fabułę a'la 2 część gry. Dziękuję z góry! ;D
Film będzie kręcony jesienią:
http://konsolowisko.pl/news/6019-bedzie-film-silent-hill-2
Sami twórcy powiedzieli, że biorą się za niego po Resident Evil: Afterlife
Fabuła ma się dziać kilka lat później i niektórzy bohaterowie mają być starsi.
Przecież to trailer z filmu Oni!!! Najpierw sprawdź czy to nie ściema a potem wrzucaj.
Ostatnio przeczytałam że Konami skontaktowało się z Guy'em Cihi (podkładał głos pod Jamesa z SH2). Sam zainteresowany na Facebook'u napisał o swoich przypuszczeniach, że prawdopodobnie odezwali się w spawie filmu.
Miejmy nadzieję, że ma racje. Fajnie byłoby go zobaczyć i ponownie usłyszeć ^^ w roli Jamesa.
http://polygamia.pl/Polygamia/1,107162,8587854,James_Sunderland_powroci_do_Silen t_Hill_.html
"Jeśli czekacie na drugą część ekranizacji Silent Hill 2 to uzbrójcie się w cierpliwość. Z powodu kłopotów z prawem scenarzysty Rogera Avary'ego film zalicza spore opóźnienie.
Przypomnijmy, że Avary odsiaduje wyrok roku pozbawienia wolności po tym jak wsiadł po alkoholu za kółko co skończyło się śmiercią jednego z pasażerów prowadzonego przez niego samochodu. Początkowo Avary odbywał karę w zakładzie, w którym w dzień wychodził do pracy, a na noc wracał do placówki. Kiedy jednak zaczął na swoim Twitterze opisywać ów zakład przeniesiono go do pełnoprawnego więzienia.
Jak przyznaje producent filmu, Don Carmody, sytuacja ta mocno skomplikowała plany związane z ekranizacją Silent Hill 2.
Oryginalny plan zakładał, że Roger pisze i szlifuje scenariusz a kiedy skończy my ruszamy z produkcją na pełnej parze. Nie do końca wiem co się z tym dzieje. Wiemy, że chcemy zrobić Silent Hill 2 i mamy wstępny szkic. Musimy zobaczyć.
Niektórzy twierdzą, że może wyjdzie to filmowi na dobre i pobyt w więzieniu zaowocuje tym, iż Avary napisze mroczniejszy scenariusz."
http://polygamia.pl/Polygamia/1,107162,8247757,Silent_Hill_2_opozniony_z_powodu_ klopotow_Avary%20_ego.html