PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=395846}

Silent Hill: Apokalipsa

Silent Hill: Revelation 3D
2012
5,1 34 tys. ocen
5,1 10 1 34135
3,4 11 krytyków
Silent Hill: Apokalipsa
powrót do forum filmu Silent Hill: Apokalipsa

Witam! Jest to mój pierwszy post na Filmweb'ie, choć ze strony korzystam już dobre 1,5 roku! :D To, co jednak chciałem powiedzieć, to, ze były pogłoski jako by Neil Gaiman miał pomagać w scenariuszu, ale sam on je zdementował. Za to powiedział, ze z chęcią pomógłby Rogerowi Avarze, jeżeli ten by go o to poprosił: http://www.kinomaniak.pl/news/news/news.php?p=4234.
Jako że jestem dość świeżo po obejrzeniu części pierwszej, spokojni mogę się wypowiedzieć na temat ogólnej idei. Bardzo mi się podobało wzięcie SH1 na warsztat i ?do tuningowanie? jej. Grając, czułem, że czegoś mi brakuj i w filmie to znalazłem. Bardzo mi się podobał klimat, efekty, generalnie cała otoczka zatopiona we Mgle?. Sama historia jest bbbaaaarrrdddzzzooo Silnet Hill?owa. Jedyne, co mi nie do końca pasowała, to troszkę za dużo wyjaśnień, ale zrzuciłem to na karb tego, ze wiele osób nieznających samych gier miało to obejrzeć.
Wracając jednak do głównego tematu. Pomysł z wykorzystanie części pierwszej i wrzucenia Chrisa zamiast James jest, w mym przekonaniu, bardzo dobrym pomysłem. Jednak nawet, jeżeli historia będzie zupełnie inna, pomoc Mistrza ( mówię o Neilu Gaimanie, który jest moim ulubionym pisarzem) dałaby gwarantowany świetny scenariusz?