PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=395846}

Silent Hill: Apokalipsa

Silent Hill: Revelation 3D
2012
5,1 34 tys. ocen
5,1 10 1 34159
3,4 11 krytyków
Silent Hill: Apokalipsa
powrót do forum filmu Silent Hill: Apokalipsa

Jeśli nie oglądałem poprzednich filmów z serii zrozumiem ten?

ocenił(a) film na 7
wito_filmweb

Owszem. Reżyser napisał taki scenariusz i zrobił taki film aby był on "osobnym filmem" dla tych, którzy nie wiedzą czym jest Silent Hill, a jednocześnie adaptacją trzeciej części gry i sequelem do poprzedniego filmu.
I jest to/będzie dopiero drugi film z serii ;)

ocenił(a) film na 2
spyro0

aha, to dobrze, bo jakoś nie chce mi się oglądać innych silent hillów ;] może kiedyś... a co do tego sh3d to zwiastun nawet fajny

wito_filmweb

Innych? Jest tylko jeden. Śmiało można oglądać.
"SH3D" to będzie druga część.

ocenił(a) film na 2
Mithrill

a ja myślałem że więcej jest... ale jak jeden to może się skuszę ;]

wito_filmweb

Więcej jest części gry. Nie zliczę, a grałem tylko w jedną. Film Silent Hill polecam, ma swój klimat i fajne stworki ;p Pielęgniarki RULEZ ^^

ocenił(a) film na 7
FringeDivision

Tak jak pisałem i pisali inni - to jest dopiero drugi (i mam nadzieję że nie ostatni) film z serii. A gier jest z głównej serii 8 :)

ocenił(a) film na 9
spyro0

adaptacji 2ki sobie nie wyobrażam , origins też tak sobie
trójeczka była dla mnie najlepszą cześcią więc licze na kokosy

ocenił(a) film na 9
spyro0

A zreszto dla mnie reżyserowie SH jak im się tematy skończo mogą nawet wymyślać sobie osobne wątki , osoby i silent hill widziane ich oczami też może być mega .Wiec części może być i 100 szkoda tylko że tyle lat trzeba czekać na następno

ocenił(a) film na 5
wito_filmweb

pewnie tak, szeczerze mówiąc unikam info o tym filmie, chcę dać sie zaskoczyć w kinie, mam nadzieje, że pozytywnie, z drugiej strony Silent Hill czasem ciężko zrozumieć nawet jeśli się grało we wszystkie gry ;)

użytkownik usunięty
wito_filmweb

to odpalaj jedynke i ogladaj,w czym problem?? dla mnie horror bardzo dobry

wito_filmweb

Zrozumiesz, chociaż jest tylko jeden, jeśli chodzi o filmy. Ja na Twoim miejscu zagrałbym w grę, bo jest boska :)
Ja grałem od SH do SH:Origins, czyli pięć pierwszych części serii jak mi się zdaje. Trójka to moja ulubiona i film będzie na jej podstawie, więc już siedzę jak na szkle i nie mogę się doczekać. Też nie czytam więcej info o filmie, bo chcę zostać zaskoczony, mam nadzieję, że pozytywnie.
Z drugiej strony trochę szkoda, że twórcy filmu jak na razie pominęli drugą grę serii, ale może jeszcze do niej wrócą w następnych filmach. Historia przedstawiona w dwójce, mimo iż nie jest moją ulubioną, to bardzo mnie poruszyła.