Jak myślicie, szykuje się typowe kino 3D - bez fabuły, ale z masą
durnowatych efektów, czy raczej twórcy postanowią wykorzystać tą
technologię w bardziej dojrzały sposób?
Czy w ogóle ma to sens? Przecież 3D jest obecnie dla wielu osób największym
marketingowym bublem!
A może Avary planuje film animowany? Czekamy na więcej informacji na temat
tej produkcji!
3D kojarzy się źle, bo na razie nie robią w tej technologii dobrych filmów, tylko głównie jadą na tym "bayerze".
Mi to nie przeszkadza, byłem na Krwawych Walentynkach 3D i dzięki 3D bawiłem się świetnie, a biorąc pod uwagę, ze technologia się rozwija, to efekt wizualny z czasem może być tylko lepszy. Z resztą już Avatar ma pokazać coś nowego, poza tym ze też powinien być filmem co najmniej dobrym, więc może nastanie czas tworzenie kinówek w 3D także w przypadku kina najwyższych lotów ;)
Co do części drugiej, to wolałbym żeby zrobiła ją ta sama stara ekipa.
Jedynka nie była "powalająca w każdym aspekcie", ale na tyle udana jako film sam z siebie oraz zwłaszcza - jako adaptacja gry - że byłem i jestem ponadprzeciętnie zadowolony z tego, co otrzymaliśmy. Jeśli jakość dwójki spadnie, to będzie wielkie rozczarowanie. SH1 to raczej spory wyjątek potraktowania z szacunkiem, rozsądkiem i talentem tematyki wziętej żywcem ze świata gier. No ale i może będzie jeszcze lepiej ? ;)
Mimo tego, ze jestem w grupie docelowej twórców filmów 3D ("małolaty" :P) to muszę przyznać, ze tego nie znoszę. Byłam na dwóch 'trójwymiarowych' filmach i uważam, że to psuje efekt i odciąga uwagę do głównej historii.
Jeśli SH2 będzie w 3D, to go sobie po prostu odpuszczę.
Teraz nie bardzo mi się chce robić dochodzenie w necie, ale mam rozumieć po tym temacie, że film będzie w 3D na 100%?
Jeśli tak to nie widzę sprzeciwu, jeśli ktoś był fanem gry nie powinien mieć nic przeciwko, baa to może być nawet dużo ciekawsze i efektowniejsze od filmu. Co do fabuły to pewnie nie będzie zbyt różna od kolejnych części gry (mam nadzieję). Byłoby nawet nieźle jakby fabuła była podobna do 4tej części gry.
W przypadku np Resident Evil Degeneration z 2008, zrobione przez producenta gry w 3D wyszło świetnie! Choć pewnie Ci co grą nigdy się nie fascynowali nie poczuli tego "czegoś" (co najmniej sentymentu).
Oczywiście wszystko sie da zrobić źle hehe, też mam nadzieję że w tym przypadku tak nie będzie :) Pożyjemy zobaczymy, 2010 już za rogiem :D
Temat 3D raczej nie jest już aktualny. Silent Hill 2 powstanie na pewno,
ale zapewne tradycyjną techniką. Chyba, że Avary się rozmyśli i połasi się
na większe zyski. Ale póki nie ma żadnych informacji na ten temat.
Strasznie jestem ciekawy o czym będzie druga część. Mogliby wreszcie
zdradzić nieco więcej szczegółów. Będzie kontynuacja pierwszej części? Czy
zupełnie nowa historia? Dajcie cynk jak już będzie wiadomo coś więcej ;)