W ostatniej scenie gdy Sharon i Vincent wsiadają do ciężarówki, kierowcą okazuje się być Travis który mówi że dawną tędy nie jechał... a Travis jest bohaterem SH Origins czyli
historii z wydarzen z przed 1 częścią, więc możliwe jest iż pojawi się 3 cześć. Oby tylko dali rade bo ta część była za któtka... gadanie (83 min) walka (4min) Gadanie (2 min) i
koniec.....
Tu też jest opcja na końcu z transportem więźniów, czyli kolejna część gry SH się kłania, bo w grze Silent Hill: Downpour głównym bohaterem jest uciekinier z konwoju, który uległ wypadkowi
Stawiam że trzecia część będzie dotyczyła Murphy'ego Pendletona, bo konwój kieruje się do SH a Travis z Heather i Vincentem opuszczają SH. Tak to wywnioskowałem.
Jeszcze pozostaje kwestia Harrego i Rose. Bo też bym chętnie zobaczył, jak ratuje swoją żonę.
Ja bym tego nie zobaczył, bo fabuła była by już w 100 procentach zmyślona przez scenarzystów którzy by stworzyli gorsze szmirę od nowych ,,silent hillow''
Tak tylko że to nie był, Harry. A żona protagonisty drugiej części zmarłą 3 lata wcześniej, nim zaczęła się gra, a bohaterka 1 części żyje tylko jest uwięziona w alternatywnym świecie Silent Hill.
To nie pierwszy raz kiedy fabuła ekranizacji gry odbiega od oryginału. Nie mam z tym problemu.
Wątpie, bo ten film nie zarobił na siebie w ogóle... Prawda jest taka, że producenci nawet są na minusie. Owszem, film zarobił okolo 50 mln, jednak połowa z tego zostaje w kinach, więc daje nam to 25mln. Budżet opiewał na 20 mln, a trzeba jeszcze policzyć koszty promocji itp.
Bo film był co najwyżej sredni. ,,Tyle że to inny bohater a 2 część ,,Cichego wzgórza'' jest wybitna.... :)'' chodziło mi o 2 część gry.
Tylko że motyw z Travisem, jest z sprzed 1 części, powiedział ,,DAWNO TĘDY NIE JEŹDZIŁEM'', co oznacza że był w Silent Hill, jego historia jest mocno związana z 1 oraz 3 częścią, natomiast konwój to całkiem inna historia, i nie zaciekawa jak historia z silent hill origins.
Tak na marginesie, ciekawe czy w ogóle będzie 3 część nakręcona, mam nadzieje że tak, Residentów jest plaga nawet animowane, przydał by się też animowany SH z James'em który szuka "zmarłej" żony.
Tu pomysłow jest 1000 lub nawet więcej. Residenty animowane, nawet nieźle wypadają przy tych wszystkich fabularnych RE
Masz rację, animowane RE są the best, fabularne 1-2 są dobre... 3 srednia....4 ujdzie.....5....kiespka....
Mam nadzieję, że będzie. Chciałabym zobaczyć wreszcie faceta biegnącego na przód z łomem i nie uciekającego przed stworami a walczącymi z nimi (jeśli tak by miało być).
Dokładnie w tej części filmu bohaterka krzyczała jak ,,poje***a'', nie jak bohaterka gry która bez zastanowienia wzięła pistolet w ręce i walczyła ze stworami.