PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=395846}

Silent Hill: Apokalipsa

Silent Hill: Revelation 3D
2012
5,1 34 tys. ocen
5,1 10 1 34135
3,4 11 krytyków
Silent Hill: Apokalipsa
powrót do forum filmu Silent Hill: Apokalipsa

Widac ze jedynka była nie dość żenująca, trzeba więc nakręcić dwójke, a co sobie będziemy żałować. A żeby było ciekawiej zamiast japońców nakręcą ją francuzi..

No wiecie co.. to już przesada, robić sequel dobrego filmu to ryzyko.. ale robic sequel słabego filmu to juz samobójstwo..
Jestem wielkim fanem gry Silent Hill ale prawda jest taka że film nie był dobry. jak na zwykły film był zbyt straszny, a jak na normalny horror za mało straszny. Fabuła niepotrzebnie poprzekręcana (z tymi ludźmi w miasteczku to jakaś przesada była)
Aktorka która sie wcieliła w główną role była kiepska i grała chyba jeszcze gorzej niz ta mała.Jedyny koleś który moim zdaniem sie uratował z tego filmu to pan Sean Bean szkoda ze to nie on grał pierwsze skrzypce, moze by cos jeszcze było z tego filmu.Jak wiec mówiłem film to była porazka a oni sequel jeszcze robią. ale najbardziej to mi sie zal robi tych optymistów co myslą ze ten film będzie dobry.

ocenił(a) film na 10
CROW_4

Uwazam ze ekranizacja SH jest strzalem w 10-tke.
Co prawda nie w 100% widzialem ten film wlasnie tak ale jest naprawde bliski moim oczekiwaniom.

Najwidoczniej pomijales wszystkie wstawki FMV w grze, bo jak widze nie widzisz powiazan (a to jedno z wytlumaczen; na poziom inteligencji nie wchodze :P )

Dla mnie scenariusz filmu byl typowym scenariuszem odpowiadajacym scenariuszom gry. Szybko rozwijajaca sie akcja poza miasteczkiem, scisle okreslona przyczyna odwagii glownej aktorki, klimat psychodeliczny (taki jaki powinien miec miejsce) a nie straszny (SH to nie opowiesc o Zombie ani o Wampirach, etc.).

Z reszta co masz do powykrecanej i pogmatwanej fabuly? Tak jakby fabuly kazdej czesci gry byly przewidywalne i proste do zrozumienia.
Czepiasz sie ludzi z miasteczka, a czemu sie nie czepisz tego, ze SH4 w ogole nie odbylo sie w miasteczku Silent Hill?!

Co do gry aktorow to sie zgodze, ze czasem jakby cos bylo nie do konca z Radha Mitchell dlatego mowilem juz wczesniej ze film prawie spelnia moje oczekiwania.

Pozatym uwazam SH za najlepsza probe przeniesienia gry na ekran kina.

Podejrzewam, ze SH2 bedzie rownie dobre bo lapy z produkcji nie spuszcza japonce a to wlasnie oni dali nam graczom kawal dobrej rozrywki.