PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=395846}

Silent Hill: Apokalipsa

Silent Hill: Revelation 3D
2012
5,1 34 tys. ocen
5,1 10 1 34135
3,4 11 krytyków
Silent Hill: Apokalipsa
powrót do forum filmu Silent Hill: Apokalipsa

jak w temacie, robią to tylko dla kasy, strach się bać

PerfectCircle

Raz w swoim życiu oglądałem film w 3D i mogę powiedzieć, że nigdy więcej. Po seansie myślałem, że rozsadzi mi łeb.... poza tym jednak wolę filmy robione tradycyjnie, bez żadnych 3D, 4D. Co wymyslą następne? 8D? Jak gościu pójdzie srać do kibla, to z sufitu będzie na nas lecieć kał? o.O

ocenił(a) film na 2
morgoth5

pierwszy film w w 3d powstał bodajże w 1915r, więc jakoś nie spieszą się z wymyślaniem. już nie mówiąc że na twoim profilu jest od groma filmów w 3d

PerfectCircle

Dokładnie.
Nie mam problemów z "samopoczuciem" na filmach 3D, Avatara oglądałem z przyjemnością lecz tu wyczuwam tragedię.
1 film mimo mieszanych recenzji podobał mi się, było trochę akcji, może i potwory "wyskakiwały z szafy" i było "japońskie zakończenie" lecz odbiór ogólny bardzo na plus.
Jak teraz patrzę na zapowiedź wygląda mi to bardziej na tandetę pokroju doom czy blood rain niż nawet tomb raider

ollbrzym

Chociaż ekranizacji gry "BloodRayne" nie lubię, a wręcz zawiodłem się bardziej niż podejrzewałem, że mogę się na niej zawieźć, to jednak na tyle kocham pierwszą część gry, że z szacunku do niej poprawię Cię drogi przyjacielu ollbrzymie: Za pewne chodziło Ci o "BloodRayne" a nie "Blood Rain". Jest gra Blood Rain, ale z tego co wiem nie doczekała się ona adaptacji filmwej ; ). Chyba, że się tragicznie pomyliłem, to mnie popraw ; D

evilferber

Również pierwsza część gry zrobiła na mnie dobre wrażenie, lecz było to na tyle dawno że tylko coś kołatało w pamięci i stąd błąd.

ocenił(a) film na 2
PerfectCircle

Mogliby sobie podarować to nieszczęsne 3D. Wg mnie przez to staje się to jakimś marnym wymysłem, w którym skupiamy się na efektach a nie na fabule i klimacie. Sądząc po zwiastunie brak tu mroczności z pierwszej części, wygląda to jak marna rozrywka dla amerykańskich nastolatków. Może zmienię zdanie po obejrzeniu, ale nie nastawiam się na wybitne kino, którym ewidentnie była 1.

ocenił(a) film na 6
PerfectCircle

Żadna nowość, ale i tak się wybiorę i dopiero po obejrzeniu wystawię ocenę bo po prostu nie lubię wystawiać ocen sugerując się zwiastunem. Co do tego 3D to zgodzę się z przedmówczynią, mogli to sobie darować ponieważ te efekty przyprawiają o większy ból głowy.

AmyBlueRose

Morda tam na górzę coś mi się wydaje że wy chcecie się tylko dowartościować przez internet pisząc co chwilę 3D do dupy itp.
Jak widzicie jakiś tytuł 3D to już spamując robiąc tematy o tym jakie 3D jest paskudne.Obejrzeliście jakieś zapewne jakiś badziewny film w 3D bo myśleliście że cały czas będzie coś wylatywać z ekranu a tak to widzieliście tylko głębie jak chcecie iść na jakiś dobry film 3D to idźcie na jakieś scf-fi Jak się nie podoba to nie twórzcie tematów i nie piszcie.

ocenił(a) film na 6
Necronomicon

Najwidoczniej źle zrozumiałeś mą wypowiedź, nie chodzi o dowartościowywanie się tym 3D a o to,że nie do każdego filmu pasuje a do tego akurat tak i jeśli chodzi o sci-fi w trójwymiarze to tak się składa,że w Pilskim Heliosie ostatnio nie ma takich filmów także się nie rzucaj jakby było o co. Tak przy okazji to nie powiedziałam,że coś mi się nie podoba tylko nie każdy film trafia w mój gust,ot cała śpiewka.