PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=395846}

Silent Hill: Apokalipsa

Silent Hill: Revelation 3D
2012
5,1 34 tys. ocen
5,1 10 1 34159
3,4 11 krytyków
Silent Hill: Apokalipsa
powrót do forum filmu Silent Hill: Apokalipsa

nie grałem w żadną część Silent Hilla więc moja wiedza na temat fabuły jest żadna. oglądałem za to pierwszą część i bardzo przypadł mi do gustu świat pokazany w tym filmie. dlatego też z niecierpliwością czekam na kolejną część.
moje pytanie a zarazem prośba jest taka, co będzie osią fabuły w drugiej części. jedynka kończy się końcem koszmaru dla matki i jej córki, wyjaśnieniem co się stało i happy endem. dlatego też co będzie teraz przedstawione, na co mogę liczyć no i wychodzi na to że koszmar trwa nadal

llubellak

SPOILER. O ile dobrze pamiętam pierwsza część nie kończy się happy endem. Mogłoby się tak wydawać gdyby nie fakt, iż pozostają w wymiarze tego popapranego miasteczka. Przypomnij sobie scenę gdy Matka (nie pamiętam imienia) czuje obecność swojego męża w domu, ale mimo to się nie widzą. Ona została w tym świecie, nie wróciła do rzeczywistości. Jeżeli się mylę to mnie sprostujcie. (:

Endymion

Masz jak najbardziej rację, Rose i Sharon zostały w Fog World i mnie osobiście ciekawi, jak z tego wybrną teraz w tej drugiej części, skoro potem Harry/Chris widzi się i z żoną i z córką...

CheryL

racja, zapomniałem o końcowej scenie. w takim razie nie ma happy endu. akcja dwójki jest bezpośrednio po pierwszej części czy jakiś czas później i jeśli jakiś czas później, to co się działo z matką i córką. pytam się bo może z gry coś wiadomo a mnie ciekawi bo naprawdę, klimat super a i film naprawdę ekstra przeniesiony, rzadko to się zdarza

llubellak

No cóż, akcja SH3, czyli części, na której będzie się opierał Revelations, dzieje się 17 lat po wydarzeniach z 1 części gry i Heather jest kolejną osobą, którą opiekował się Harry, którą traktował jak córkę. Cheryl, z filmu znana jako Sharon, w grze połączyła się z Alessą i potem ta wydawała na świat kolejne dziecko, które właśnie pan Mason zabrał ze sobą i starał się wychowywać, nawet zmienił nazwisko, by The Order ich nie znaleźli. Cała gra skupia się na Heather poznającej samą siebie i swoją przeszłość. Dlatego to bardzo ciekawe, jak reżyserzy i scenarzyści z tego wybrną, bo jak widać, Sharon przeżyła wraz z matką, a Chris ma się zająć jakąś dziewczynką, tylko skąd on ją wytrzaśnie? @_@" I popieram, gra nieźle przeniesiona na ekrany kin, ciekawe jak zrobią kolejną część.