PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=231549}

Simpsonowie: Wersja kinowa

The Simpsons Movie
2007
7,3 73 tys. ocen
7,3 10 1 72771
7,0 23 krytyków
Simpsonowie: Wersja kinowa
powrót do forum filmu Simpsonowie: Wersja kinowa

W Polsce nie ma fanów Simpsonów, są tylko fanatycy, którzy uważają ten serial animowany (fanatycy nie cierpią jak się go nazywa bajką)za świętość i wyzywają każdego, kto ośmieli się o Simpsonach powiedzieć coś złego, lub niezgodnego z ich zdaniem.

ocenił(a) film na 10
don2005

Nie cierpią jak się go nazywa bajką bo on nie jest bajką. Tak samo jak np. South Park. Jeżeli jednak masz co do tego wątpliwości to polecam skorzystać z dowolnej encyklopedii.

Mikla_the_Rapist

1. To kreskówka nie bajka.
2. Są prawdziwi fani "Simpsonów" (ja sam siebie do nich zaliczam)
3. Jeśli śmieszą cię żarty na temat.
4. Racją jest, że niektórzy przesadzają z krytyką np. dubbingu. (Ja poprostu nie mam nic do dubbingu, ponieważ ciekawi mnie ja polscy aktorzy wypadną, a przy Simpsonach muszę przyznać że najlepiej się spisał Wojciech Paszkowski m.in jako Ned,Apu i bodajże Moe. Nawet miejscami polskie głosy Barta i Homera dorównywały amerykańskim.
Jednak nie było w filmie polskiego d'oh! Homera, był zato jego śmiech który był na 4.

don2005

Nie cierpią jak się go nazywa bajką.

Tomatosz

Zależy jak na to patrzą. Simpsonowie są bajką/kreskówką.

Bajką można nazwać wszystko co jest narysowane. Tak samo jak kreskówka.
To że te dwa pojęcia w dzisiejszych czasach znaczą to samo jest zasługą takich stacji jak Cartoon Network

ocenił(a) film na 7
opopl

Co wy pier***. Bajka nie ma nic wspólnego z kreskówkami, nazwa ta przyjęła się tylko dlatego, że kreskówki kierowane są głównie do dzieci. Sprawdźcie w jakiejkolwiek encyklopedii hasło "bajka". Co do samego filmu, lubie humor zawarty w simpsonach, jednak nie jestem fanem serialu, więc mogę spojżeć obiektywnym okiem na całokształt, pozwala to ocenić film na ocene "7"

ocenił(a) film na 10
luukiee

szczerze mówiącnigdy nie oglądałem żadnego odcinka serialu, alefilm zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie!:) byłem w kinie i cała sala ryczała ze śmiechu (ze mną na czele):) jak dla mnie 10/10. dawno sie tak nie uśmiałem w kinie:)

Pedro

gdybyś czytał uważnie to byś wiedział że może kiedyś bajka nie była synonimem kreskówki, lecz teraz przez te wszystkie "narysowane"produkcje jakie nam oferują te pojęcia się wymieszały i ludzie mówią na bajki kreskówki, a na kreskówki bajki.

opopl

"ludzie mówią na bajki kreskówki" - Cóż to ma oznaczać??? Pozatym to, ze ludzie mówią nieprawidłowo nie oznacza, ze tak można mówić. Większosć prymitywów (czyli większosc ludzi) mówi np. "bynajmniej" zamiast "przynajmniej" - czy to oznacza, ze slowo to zmieniło swoje znaczenie?