Jestem wielkim fanem Simpsonów, więc ten film był dla mnie premierą roku. I choć był krótki to się nie zawiodłem- warto było czekać. Niesyety, byłem na wersji z dubbingiej (innej w Bydgoszczy nie ma). Nie było źle, ale jednak oryginalny głos Homera to legenda.
Wlasciwie to chcialabym poznac ten dubbing ale nigdzie nie moge znalezc zwiastunu albo cos innego? Glos Homera rzeczywiscie jest legelna ale tez zawsze lubialam glos jego zony :) Go tez bedzie chyba trudna zastapic...
Tutaj jest trailer z wersji PL
http://video.google.pl/videoplay?docid=3208001249017624570&q=simpsonowie&total=1 2&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=1
Zdubbingowali nawet meggie nie wiem po co.. Hm... Film widzialem... Nie wiem czy ma naprawde 87 minut wydaje mi sie ze niecale 70 (seans mialem na 18:30 wiadomo ze zawsze jest sporo reklam z zakonczyl sie kolo 19:50..)
Wiec.. Film dobry ale są 2 "ale"
-za krótki
-widziałem przed seansem wszystkie trailery..to psuje sporą część zabawy..NIE OGLĄDAJCIE TRAILERÓW!
film: 9/10. Nie zawiódł mnie, tyle powiem. A też jestem wiernym fanem tej kreskówki od blisko siedmiu lat.
dubing: 5/10. Same głosy (może pomijając Homera) złe nie są, ale bardzo kuleją teksty, zwłaszcza te 'luźne' powiedzonka Barta. Homer też zbyt często używa 'spoko ziomuś' zwrotów. To niestety razi.
Idąc do kina byłem przygotowany, że po powrocie daje 10 na filmwebie... a tu tylko 7 (ocena już po uwzględnienu dubblingu ;)). Zgadzam się że oryginalne głosy są nie do zastąpienia, brakowało Homerowego D'OH :). Fajnie że znalazły się odniesienia do Polski, mohery itd, ciekawe jak prezentuje się wersja angielska. Maggie zdublingowali bo podczas napisów mówi pierwsze słowo zapraszając na kolejną część. Ogólnie spodziewałem się, że połowe filmu będę leżał ze śmiechu, niestety cały film przesiedziałem. Jak dla mnie to w tych Simpsonach było tylko 80% Simpsonów, poziom troche lepszy od średniego odcinka serialowego, sądziłem, że film będzie MEGA SIMPSONAMI. Mimo małej krytyki nie żal mi czasu ani pieniedzy, pozycja obowiązkowa i naprawde dobra zabawa. Zwyczajnie za dużo oczekiwałem.