PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=231549}

Simpsonowie: Wersja kinowa

The Simpsons Movie
2007
7,3 73 tys. ocen
7,3 10 1 72771
7,0 23 krytyków
Simpsonowie: Wersja kinowa
powrót do forum filmu Simpsonowie: Wersja kinowa

oglądałam serial zazwyczaj z przypadku, tak więc moje pytanie brzmi, czy nie moja niewiedza nie zepsuje mi zabawy? czy ktoś kto nie zna serialu może się śmiało wybrać?

Klecix

Film rozbawi Cię do łez a w dodatku się uzależnisz czego serdecznie życzę.
Miłego seansu :] !

bezetkace

bardzo dziekuję :) w takim razie wybiorę się na pewno :) pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
Klecix

Pewnie, że można oglądać film bez znajomości serialu, bo serial nie posiada fabuły łączącej ze sobą pojedyncze odcinki. Każdy epizod opowiada odrębną historię. Jednak wypadałoby obejrzeć kilka odcinków (ja osobiście polecam cały pierwszy sezon), aby poznać choć trochę wszystkich mieszkańców Springfield :] Bo każdy bohater ma odrębne, wyróżniające się cechy charakteru, powiedzonka lub zachowania, które są ich znakiem rozpoznawczym i to czyni ich zabawnymi. Dla "zwykłego" widza, który pierwszy raz zetknął się ze światem Simpsonów oglądając film niektóre gagi lub zachowania bohaterów mogą być niezrozumiałe i nie śmieszyć. Wypadałoby, choć nie jest to konieczne, zapoznać się z postaciami oglądając kilka odcinków i wczuć się w klimat :] Z takim przygotowaniem film będzie o wiele śmieszniejszy :] Aha i odradzam...wręcz ZABRANIAM oglądania Simpsons The Movie z dubblingiem!!! :] Szczególnie tym "początkującym", bo może to zupełnie zepsuć całą zabawę i zrazić do serialu! Jestem wielkim fanem Simpsonów i to co obejrzałem, a raczej usłyszałem podczas oglądania traileru z polskim dubblingiem mnie przeraziło i zbulwersowało! Jednym słowem BEZNADZIEJA! psująca cały oryginalny i specyficzny klimat Simpsonów, a szczególnie głos Homera >:(.
Dlatego wszystkim wybierającym się do kina zdecydowanie polecam napisy, aby w pełni delektować się filmem i nie zepsuć sobie zabawy. To oczywiście tylko moje zdanie, ale uważam, że większość fanów się ze mną zgodzi.