PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=231549}

Simpsonowie: Wersja kinowa

The Simpsons Movie
2007
7,3 73 tys. ocen
7,3 10 1 72771
7,0 23 krytyków
Simpsonowie: Wersja kinowa
powrót do forum filmu Simpsonowie: Wersja kinowa

Jestem świeżo po seansie i muszę przyznać, że nie spodziewałem się aż tak pokaźnej dawki humoru. Dotąd znałem simpsonów głównie z opowiadań. Teraz chciałbym zobaczyć wszystkie odcinki.

W filmie każdy znajdzie coś dla siebie. Z powodzeniem można na ten film pójść ze swoimi pociechami. Gwarantuje, że poświęcenie półtorej godziny i kilkunastu złotych w przypadku tej produkcji to wspaniale spędzony czas i dobrze zainwestowane pieniądze.

Osobiście bardzo przypadł mi do gustu humor zaserwowany w "The Simpsons Movie". Niesamowite wrażenie wywarły na mnie kreskówkowo-simpsonowe "karykatury" znanych postaci takich jak wokaliści zespołu Green Day, Tom Hanks czy Arnold Shwarzeneger. Bardzo ciekawa była też jawna krytyka USA (np. zanieczyszczanie środowiska czy prymitywny umysł przeciętnego obywatela tejże narodowości).

PLUSY:
+ Wspaniały humor
+ Bardzo dobre wykonanie
+ Kapitalne karykatury znanych osobistości
+ Ciekawa fabuła

MINUSY:
- Trochę tandetne (typowo amerykańskie) zakończenie
- Oprócz znanej czołówki, cienko z muzyką

Tak jak wspomniałem, film, szczególnie jeśli ktoś lubi filmy animowane, jest naprawdę godny polecenia. Tym bardziej zapraszam osoby które oglądały trzecią część Shreka i sądzą, że tego typu animacje "zeszły na psy". I jeszcze jedna drobna uwaga, film oglądałem bez dubbingu i niewyobrażam sobie innej opcji. Warto zwrócić na to uwagę.

Ogólna ocena: 8/10