Już ten film mógł być pojedynczy. Ciągle robią jakieś nowe filmy ,a po kilku latach ich kontynuacje. Mogli by choć raz zrobić jakiś film który nigdy nie będzie miał kontynuacji. Jeszcze tylko Disney mogło by zrobić Sequel ,,Zwierzogródu" i ,,Pioruna".
Szczerze - byłem dzisiaj na tej animacji i szalenie mi się podobała. Jeśli mają pomysł to dlaczego nie - niech robią kontynuacje. Ja z chęcią zobaczę Sing 2,
Wiem też że z kontynuacji są zaplanowane:
Iniemamocni 2
Minionki 2
Shrek 5
Co do kontynuacji "Zwierzogrodu" - mogli by zrobić, chociaż ja wolałbym zobaczyć kontynuację "Pioruna" Chociaż pewnie się na to nie zanosi, bo animacja powstała chyba z 9 lat temu.
No właśnie do tej pory nikt na ten temat nie zapowiadał. Oprócz tych filmów co podałeś będzie jeszcze
Toy story 4 (To już najlepiej żeby nie było)
Madagaskar 4
Kraina lodu 2
Jak wytresować smoka 3
Sekretne rzycie zwierzaków domowych 2
Hotel Transylwania 3
Kródowie 2
Jak dotąd w każdej serii każdy Sequel jest gorszy od pierwszej części z wyjątkiem ,,Toy story" i ,,Żółwika Sammiego"
Krudowie nie wiem czy będą bo odwołali, na Toy Story 4 specjanie też nie czekam, tak samo na Krainę Lodu również. Czekam na Jak wytresować smoka 3 i Hotel Transylwania 3 i Madagaskar 4. Jeszcze chyba planują zrobić Kota w butach 2 i jeszcze pewnie będą ze 3x części Kung fu Pandy. A no i chciałbym żeby powstała Epoka Lodowcowa 6.
Ja też nie czekam na epokę lodowcową ,bo ta już według mnie była słaba. Już ja skończyłem oglądanie na piątej.
Zapomnieliście wspomnieć, iż w tym roku z kontynuacji animacji wychodzi również Despicable Me 3. Co do Epoki Lodowcowej podobno szósta część ma być tą ostatnią finałową.
Akurat w przypadku Sing mają z czego robić kontynuację, tj. zostało trochę niedopowiedzianych/niepozamykanych wątków. Gorzej, jak biorą się za coś, na co od początku nie było pomysłu, na przykład takie Zwierzaki Domowe. No i wszystkie Shreki, które były po części drugiej, widać po prostu, że twórcy nie do końca wiedzieli co tam ma być, ale hajs się musiał zgadzać.
No chyba masz rację ,ale co do Shreka to mi się akurat wszystkie części podobały za to epoki po 3 dobrych już nie wiedzieli co by tu dodać czwarta była średnia ,a piąta już nawet nie udana. Sekretne rzycie zwierzaków domowych też dla nie było złe.
No no, jakby Zwierzogród i Piorun dostały drugą część, to bym drżała ze strachu. To są za dobre filmy, obawiam się, że kontynuacja by im nie dorównała, a, tak jak ktoś pisał wyżej, nie mają niezamkniętych wątków. Za to Sing... cóż, dużo postaci o dużym potencjale :)
Co do Zwierzogordu się nie zgodzę. Ten film ma bardzo rozbudowany świat i wiele wątków które nie zostały wykorzystane w ostatecznej wersji filmu ale społeczność je uwielbia. Z resztą wyznaję zasadę, że zawsze warto spróbować z sequelem. Może i nie dorówna pierwszej części ale po pierwsze, zawsze wniesie coś do świata, po drugie jest całkiem sporo przykładów gdzie drugie i kolejne części były równie dobre lub nawet lepsze od poprzedniczek. Jednak chciałbym zaznaczyć że ta zasada się maksymalnie do trzeciej części, po czwartych to zwykle skok na kasę.
piorun jak dla mnie nie powinien mieć 2 części , jest to bajka która była super i miała jedną fabułę , 2 część wszystko by zrujnowała.