Sing

2016
7,3 94 tys. ocen
7,3 10 1 93732
6,3 26 krytyków
Sing
powrót do forum filmu Sing

Co tu dużo mówić, film jest nadwyraz średni. Trudno go chwalić od strony fabularnej, bo ta historia była już wiele razy przerabiana w musicalach aktorkich, jak i w innych bajkach. Postacie? Tak właściwie ich aspiracje, czy charakter, to już dawno wybrzmiale klisze. Film jest poprawny, jednak brakuje mu chyba czegoś oryginalnego, czegoś, co by go wyróżniało, a tak dostaliśmy musical o zwierzątkach. Po Zwierzogrodzie, zwykle wpychanie zwiarzatek w ludzkie buty, już nie działa. W sumie i z morałem mam problem, bo mam wrażenie, że morał jest taki "Możesz być nieodpowiedzialnym bucem, nieliczącym się z nikim, bo i tak na końcu wszystko się ułoży".
Szczerze żałuję, że nie były tłumaczone piosenki, jako osoba nie dość biegła w języku Szekspira, nie mam do dziś pojęcia, dlaczego daną postać, śpiewała daną piosenkę, zakładam, że miało to związek z jej historią.
Tak więc film jest w mojej ocenie między 5 a 6, raczej bliżej 5, (to ocena wyjściowa), animacja fajna, ale sama historia sztampowa. Ot średniak, można raz obejrzeć, i po sprawie.