PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=103997}

Skarb narodów

National Treasure
2004
7,1 228 tys. ocen
7,1 10 1 227740
6,0 40 krytyków
Skarb narodów
powrót do forum filmu Skarb narodów

Kolejny już Ring w moim wydaniu :-)
Wiem, że nie jest to za ambitny pojedynek, ale mam nadzieje że bedzie miał wielu widzów.
Najwieksze pobobieństwo obu tych filmów to miejsce akcji - a mianowicie miasta z wieloma tajemnicami i przepieknymi zabytkami.
Mam nadzieję, że napiszecie co o tym sądzicie i który z filmów jest bardziej wciągający :-)

Proszę, byście swoje komentarze zapisywali również na moim blogu, bo od czasu do czasu będą tam sumowane wyniki ;)

Pozdrawiam

PS. Pamiętajcie, że porównujemy filmy.

Aya

Zdecydowanie Skarb Narodów ! Kod da Vinci jest jakiś nudnawy ...

Aya

Porównujemy filmy, więc bez wachania mówię ,że Skarb narodów był lepszy.
O Kodzie w wersji kinowej nie będę się wypowiadać....

użytkownik usunięty
Aya

skarb narodów zdecydowanie. kopd da vinci też jest dobry, ale jednak skarb narodów bardziej ciekawszy.

Żałuję, że w ogóle obejżałam "Kod da vinci". B E Z N A D Z I E J N Y !

ocenił(a) film na 10
fantyna_2

dlatego ja nie zamierzam sobie psuc obrazu 'kodu' w mojej glowie, ktory mi zostal po przeczytaniu ksiazki ;))
hanks w ogole mi nie pasuje do tego filmu. a 'skarb narodow' - rewelacja :)))))

ocenił(a) film na 9
Aya

ZDECYDOWANIE Skarb Narodów !! Ciekawy, wciagający i wsparty dobrą grą aktorską !

ocenił(a) film na 8
Aya

Zdecydowanie "Skarb narodów" "Kod da Vinci", mi się nie podobał, pewnie dlatego, że wcześniej czytałam książkę, bo film strasznie okrojony... A skarb narodów suppper...

Ms_Pink

Wybieram Skarb narodów chociaz KdV tez mi sie podobal:)

ocenił(a) film na 9
Hermioneczka

Kod da Vinci niech się nie wychyla (co najwyżej książka). Skarb Narodów zdecydowanie zwycięża.

ocenił(a) film na 1
gladiatorka

Kod Da Vinci, ma chociaż troche KLASY, Skarb Narodów to absolutna ŻENADA!!! To własnie przez takie produkcje wielu ludzi nienawidzi Hollywood

ocenił(a) film na 7
GhostFace

zdecydowanie Skarb narodów,to co zrobili z Kodem to tragedia od beznadziejnego scenariusza,na obsadzie kończąc.

ocenił(a) film na 8
Aya

Skarb Nardów bardziej jeśli można tak powiedzieć prawdopodobny i ogólnie lepszy

Aya

oczywiście, że "Skarb narodów" jest lepszy. Bardziej wciągający, przygodowy, więcej akcji.

Jedyną rzeczą, którą pamietam z "Kodu da Vinci" to fryzura Toma Cruisa. Film był nudny. Za to książka bardzo fajna :)

Polish

Zdecydowanie "Skarb Narodów". Jak dla mnie Kod da Vinci to taki film "o wszystkim i o niczym" mogli si bardziej książki trzymać. Ja tam Toma Cruise'a nie widziałem

ocenił(a) film na 10
Aya

Kod da Vinci o włos przed Skarbem. Dwa ciekawe filmy. Kod ma tą przewagę że według mnie miał ciekawsze zagadki.

Aya

Według mnie lepszy był Skarb Narodów ponieważ cały czas coś w nim sie działo a Kod nudy nudy nudy ( oczywiście nie chce obrażać kogoś , każdy ma inny gust )

użytkownik usunięty
Aya

Zdecydowanie Skarb narodów jest lepszy. Mimo że to co najwyżej średni film w porównaniu z Kodem jest on arcydzieło gatunku.

ocenił(a) film na 9
Aya

oczywiście skarb narodów jest o wiele ciekawszy i pomysłowy

ocenił(a) film na 8
Aya

Jak dla mnie lepszy jest "Skarb Narodów", ale mimo tego Kod mi też się podobał;)
Moim zadniem Hanks doskonale tam zagrał i pasował(nie wiem czemu ludzie się go czepiają. Może chodzi o przedstawionego "go" w książce(nie czytałem)).

Maximus_13

Bardzo nie lubię takich 'ringów', lecz jeśli już mam któryś film wybrać, to 'Skarb Narodów'.
'Kod da Vinci' byl bardzo nieudany, książka o niebo lepsza.