PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=103997}

Skarb narodów

National Treasure
2004
7,1 228 tys. ocen
7,1 10 1 227740
6,0 40 krytyków
Skarb narodów
powrót do forum filmu Skarb narodów

...ale obejrzeć bez zgrzytania zębami - jak najbardziej - można. "SN" to taka unowocześniona wariacja na temat Indiany Jones'a (Ben Gates jest nieco nawet do niego podobny jeśli chodzi o charakter, powierzchowność etc.), którą obejrzeć nie zaszkodzi, chociaż - nie ma co kryć - jest mile za przygodami Indy'ego. Jak dla mnie film jest troszkę zbyt amerykański ale mimo wszystko przyzwoity. Średniak, który się miło i szybko ogląda ale równie szybko sie o nim zapomina... czyli lekkie, przyjemne, niezobowiazujące kino.

MaFFej

napisz czy ci sie film podoba czy nie, a nie wyskakujesz tu ze swoimi jakimis teoriami, ktore mnie...mało co obchodzą, po co piszesz, pod nie wiadomo jaimi katami, jezu czy wszedzie musze to pisac ?? :P:P

laginka

" ...napisz czy ci sie film podoba czy nie... "

powtórzę się: Średniak, który się miło i szybko ogląda ale równie szybko sie o nim zapomina...

" ...wyskakujesz tu ze swoimi jakimis teoriami, ktore mnie...mało co obchodzą..."

Tym się zbytnio nie martwię...

" ...jezu czy wszedzie musze to pisac ??... "

Wybacz a Ty kim jesteś? :/

Dobra... film jest średni i TYLE... 6/10 i KROPKA...

ocenił(a) film na 1
laginka

leginko-)przecież o to chodzi na Filmwebie - o wyskakiwanie ze swoimi teoriami, czyli, mówiąc trochę bardziej po ludzku, o dzielenie się z innymi swoimi wrażeniami po obejrzeniu filmu.

A co do moich wrażeń - mi się nie podobał. Gorzej niż średni, w kulminacyjnych punktach urywał mi się film (i nie sądzę, aby to była wina tylko późnej pory oglądania;). Przygniótł mnie nawał amerykanizmów i ilość ogranych już scen. Ogółem taki smętny miks "Indiany Jones'a" i "Piratów z Karaibów". To właśnie te natrętne kopiowanie sprawdzonych już chwytów "zabiło" (moim zdaniem) ten film. Zabrakło czegoś nowego, jakiegoś powiewu świeżości.