Film jest naprawdę bardzo dobry i szukam czegoś w tym stylu. Z gory dzieki za pomoc..
moze...prison break ;p bardzo podobna treść, niestety to serial, co nei znaczy gorszy ;)
Warto zobaczyc Ostatni Bastion. W sumie ma troche wspolnych/podobnych elementow ;-)
coś z klimatów więziennych... nasza polska produkcja "Symetria" tez dobry film :] a co do samego Felona to daje 9 ale jeszcze nie wystawiam oceny... pojde na to do kina u nas bo po Angielsku nie wszystko zalapalem i wydaje mi sie ze cos podczas ogladania filmu przeoczylem...
Ano, "Symetria" tez bardzo przypadla mi do gustu. Nie przepadam jakos zbytnio za polskim kinem, ale uwazam, ze polscy tworcy powinni brac sie wlasnie za takie produkcje jak "Symetria" czy "Dług".
Nieugiety Luke, Ptasznik z Alcatraz,Skazani na Shawshank, Zielona mila,
przed egzekucją, Midnight express, Huragan, W imię ojca, Motylek
Morderstwo 1 stopnia
zdecydowanie polecam: Skazani na Shawshank, polską Symetrie, American History X, Ostani Baston... hmm... również wyżej wymieniony Alcatraz. Miłego ogladania :)
Dziwie sie że nikt nie wymienił świetnego "Pod Kluczem" (ang."Lockdown") i przede wszystkim "American History X" z Nortonem chyba najlepszy.
A Felona nie widzialem ale mam jutro obejrze.