PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=464212}

Skazaniec

Felon
2008
7,6 81 tys. ocen
7,6 10 1 81404
5,9 13 krytyków
Skazaniec
powrót do forum filmu Skazaniec

Jeden z najlepszych filmów, jakie oglądałem w tym roku, bezapelacyjnie. Nie będę może przesadzał i nie dam 10\10 lub 9\10, ale mocna "ósemka" będzie chyba odpowiednią oceną. Świetna gra aktorska i trzymająca w napięciu akcja to na pewno wielkie atuty. Dla nie minusem może być jedynie zbyt "płytka" fabuła, co uniemożliwia nazwanie tego filmu arcydziełem (zbyt dużo refleksji u mnie nie wywołał, ale chyba tak właśnie miało to wyglądać). Ogólnie rzecz ujmując - pozycja obowiązkowa. Polecam!

użytkownik usunięty
oscar_snoopy

Właśnie skończyłem oglądać.
Kilmer rzucił mnie na kolana.
U mnie 9/10.
Jutro powtórka.
Tyle na dziś.
Bez odbioru. ;)

ocenił(a) film na 8
oscar_snoopy

Rewelacyjny! Film trzymający w napięciu, skłaniający do przemyśleń zapadający w pamięć... obejżałem raz i niebawem do niego wrócę by ponownie podziwiać świetną grę aktorską i poczuć ten specyficzny klimat. Polecam.

ocenił(a) film na 9
lastturn

Film pierwsza klasa, świetna gra aktorów, fabuła ciekawa, ode mnie 9/10!

ocenił(a) film na 9
krzys299

Film pierwsza klasa, ale to Val Kilmer pokazał, jak świetnym jest aktorem. Rewelacja. Dodałem do ulubionych :)

oscar_snoopy

Wlasnie obejrzalem - REWELACJA !!!!!! Val rzucil mnie na kolana.

ocenił(a) film na 9
oscar_snoopy

To mnie zastanawialo od poczatku - czy rzeczywiscie przez nieumyslne spowodowanie smierci mozna sie dostac w takie gowno?

Ogolnie film pierwsza klasa, 9/10 ode mnie.
A trafilem na niego przez aktorke grajacą zone Portera :P

oscar_snoopy

popieram, bardzo dobry film, Val powraca, bo coś ostatnio się zagubił

oscar_snoopy

Tez go obejrzalem i moge powiedziec ze film rewelacja!! pod kazdym wzgledem:) polecam!!! 10/10

ocenił(a) film na 8
oscar_snoopy

oglądając go nieraz nasuwały się refleksje - to już było ale... film wciąga i... wzrusza... i te realia na początku w sądzie... ten wybór... uwierzyłem... jeden niepotrzebny pewnie błąd ale też mógłby mi się zdarzyć... brrr...
dobrze się ogląda, ani reżyser ani aktorzy nie przesadzają (czego nie lubię)...
moje 9/10 (i trzeba to będzie kiedyś ponownie oglądnąć)

ocenił(a) film na 9
oscar_snoopy

Podpisuję się pod wszystkimi komentarzami w tym temacie. Film ŚWIETNY! Oglądałam z zapartym tchem. Fabuła wcale nie naciągana, pokazuje więzienne realia i daje powód do refleksji na ten temat.
Rzeczywiście Val pokazał na co go stać i jak dobrym jest aktorem.
9/10 to moja ocena.

ocenił(a) film na 10
v_cathy_v

Film filmem, ale Kilmer był genialny. Cała jego historia, kalendarz z pusta kartką, i końcowy list. dawno nie miałam przyjemności zobaczyć go w tak dobrej roli. jestem pod wrażeniem.

ocenił(a) film na 8
Kelpie

zgadzam sie film naprawde świetny jeśli jeszcze go ktoś nie widział to polecam