nie dziwie sie ze nie bylo premiery w kinach, to typowa niskobudzetowa produkcja na DVD - naprawde NIC ciekawego, film wieje nudą i schematycznością, zero napięcia, ciekawej fabuły itp.
Aktualna ocena 8,34 + miejsce w TOP100 to jakies nieporozumienie
Może i niskobudzetowa(a musi być wysoko)ale dobra gra aktorów,szczególnie Kilmer,fajny image....
Do mnie jakoś nie trafił, a bardzo lubie filmy sencacyjne / akcji (niestety ostatanio NIC ciekawego nie wychodzi z tego gatunku). Oglądałem ten film z kilkoma osobami, z czego jedna wyszła w połowie filmu, druga na nim zasneła a trzecia wytrwała do końca ale podzieliła moje zdanie na jego temat.
W tym roku mało filmów ambitnych(ciekawych/oryginalnych)ech stracony ten rok i tyle....pozostaje tylko ogladanie sterych sprawdzonych hiciorów.
w 2007 jeszcze jeszcze ale teraz...
ponadto felon bardzo nisko stoi technicznie. Już nie mówię o scenariuszu itd. praca kamery woła o pomstę do nieba... niedobrze się robi przy oglądaniu. Jak w wiadomościach podrzędnej wsi.
"praca kamery woła o pomstę do nieba..." no ale dzięki temu ma się wrażenie oglądania trochę takiego dokumentu,w niektórych momentach.
nie wiem z kim ty ogladales ten film ale nie wazne... jeszcze nie spotkalem osoby co powiedziala ze ten film jest do bani. osobiscie uwazam ze jest bardzo dobry...
dobry film poznajesz nie po recenzjach krytyków i nagrodach tylko czy się podoba ludziom ;] mi się podobał i jestem człowiekiem co najlepsze ;)
Mnie osobiście też lekko drażniła ta skacząca kamera, zwłaszcza w niektórych scenach. Owszem, można zastosować taki styl, ale nie przez cały film, no błagam... Ogólnie film oceniłem na 7, zły nie był, ale i nie powalił mnie pod żadnym aspektem. Ot, dobra, rzemieślnicza robota.
A to co za belkot,rozumiem panowie ze nei lubicie filmow w tym klimacie ale ludzie!!! Ten bez przesady,ktos
wam za to placi ?;-) hihi film 10/10 pierwsza klasa,zaden niskobudzetowy.Co wy chcieliscie w wiezieniu
MATRIXA zobaczyc ???? bueheheh co za gamonie. Wiekszosc ludzi daje powyzej 8/10 . Na IMDB 15tys osob
ocenilo na 8/10 panowie, panowie chyba ktos tutaj wyskoczyl z lisci.
Ja nie lubię filmów w tym klimacie, ale z pełnym przekonaniem daję 8/10. Po prostu ciekawy, no, co?!
No film rzeczywiście nie jakiś najlepszy, ale też nie aż jakiś straszny gniot. Ja mu dałem 7/10 ;] Da się go obejrzeć.
Ale fakt że ma średnia ocen ponad 8 to już przesada, po prostu większość ludzi daje skrajne noty - 1 lub 10, a że ten film jest w miarę ok to ma dużo 10-ek.
Jak dla mnie był to bardzo dobry film ale ocena jaką dałem to tylko 9/10.
Film po prostu genialny, a większość tu oceniających są chyba na prawdę opłacana :( .
Ludzie, opamiętajcie się! Jakim cudem ledwo dobry film może mieć średnią 8,3 i 180 miejsce w Top Świat? Widać, że trafił w gust masowego widza...a tyle lepszych tytułów leży gdzieś na dnie rankingu z kilkunastoma głosami... Cóż, oto cały FW. Zresztą IMDB jest niewiele lepsze pod tym względem (ale jednak lepsze).
Dla mnie ten film nie zasługuje na 5 gwiazdek. Niestety na Filmweb większośc filmow ma sporo zawyżone oceny.
"nie dziwie sie ze nie bylo premiery w kinach, to typowa niskobudzetowa produkcja na DVD - naprawde NIC ciekawego, film wieje nudą i schematycznością, zero napięcia, ciekawej fabuły itp.
Aktualna ocena 8,34 + miejsce w TOP100 to jakies nieporozumienie"
sam jestes nieporozumienie, moze ktos ci przeslanial ekran bo za mlody jestes?? film jest6 porzadny! jeden z lepszych filmow roku 2008! nie glupia fabula, bardzo dobra gra aktorow. Jak dla mnie film swietny
"Bardzo dobra gra aktorów". Nie powiedziałbym, że "bardzo dobra". Owszem, główny bohater i jego współlokator z celi są dosyć przekonujący aktorsko, ale pozostali... Chociażby jego żona - bardzo przeciętnie zagrana rola. Ogólnie pod tym aspektem szału nie ma. Pod pozostałymi również. Nie zrozumcie mnie jednak źle, film nie jest zły, podobał mi się, nie rozumiem tylko opinii typu: "jeden z najlepszych filmów 2008 roku". Felon to dobre sensacyjne kino, ale nic ponadto. Według mnie zasługuje góra na 7/10. Do plusów można zaliczyć ciekawą historie, film przykuwa do ekranu i nie nudzi. Minusy to lekka wtórność (cały czas miałem wrażenie, że to wszystko już gdzieś było) i mimo wszystko nieco tandetne zakończenie.
Koleś tu się nie rozmawia o gustach tylko o filmach. Oceniaj filmy jak chcesz, ale nie komentuj ocen innych. Dotyczy się to też dużej części innych użytkowników. Z tego co zobaczyłem dziwnie oceniasz więc jakby to co mówisz powinno latać wszystkim koło ch...
Mi osobiście film się podoba, ma swój klimat i trzyma w napięciu prawie cały czas. A co do czepiania się o kamerę to oglądał może ktoś jakiś serial dokumentalny o więźniach? Bo to jest w podobnym stylu kręcone.
Szczerze to w ogóle nie zwróciłem uwagi na tą pracę kamery, dla mnie bardzo przyjemnie się go oglądało i wcale mnie nie nudził. Ogólnie mówiąc lubię filmy w takim klimacie o więzieniach/gangach w więzieniu. Ten film oceniłem na 8/10 ale troszkę naciągane. Jednak zgadzam się z innymi, że w roku 2008 nie było dobrych filmów więc dałem 8. Gra Stephena Dorffa była dobra. Niestety Val Kilmer nie pasował mi do tej roli i mnie trochę drażnił.
"A co do czepiania się o kamerę to oglądał może ktoś jakiś serial dokumentalny o więźniach? Bo to jest w podobnym stylu kręcone."
Ja oglądałem dużo takich dokumentów i posiadam też cały serial Oz, który jest kręcony podobnym stylem.
"Koleś tu się nie rozmawia o gustach tylko o filmach. Oceniaj filmy jak chcesz, ale nie komentuj ocen innych.", a po chwili
"Z tego co zobaczyłem dziwnie oceniasz". Przeczysz sam sobie. Zresztą jedno się równa drugiemu, jak można dyskutować o filmie nie pisząc o guście? Jednemu się podoba w tym filmie szalejąca kamera, drugiemu nie i tak dalej, wszystko kwestia właśnie gustu. I mam tu takie samo prawo do komentowania jak i Ty, od tego jest chyba te forum, nieprawda? Do dyskusji, wyrażania opinii, wymiany poglądów... A w Twojej wizji każdy powinien wejść i tylko postawić ocenę, ewentualnie napisać coś o swoich wrażeniach (tylko po co, skoro i tak każdemu [znów Twój cytat] to lata koło ch...) i cześć... Co do reszty postu, zgadzam się z Tobą, koleś ;-) Trochę luzu, powaga, jak mawiają, zabija. I nie mam nic do ludzi, którzy określają ten film tytułem "Roku 2008", tylko do samej opinii, to co innego, uwierz. Nikomu też nie każe tego czytać co piszę, odnosić się do tego, a tym bardziej komentować. Ale dzięki za spostrzeżenia i przejrzenie moch ocen - doceniam to, naprawdę ;-)