PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10582}

Sklepik z horrorami

The Little Shop of Horrors
1960
6,2 4,0 tys. ocen
6,2 10 1 4038
4,9 17 krytyków
Sklepik z horrorami
powrót do forum filmu Sklepik z horrorami

Ja po oglądnięciu tego filmu byłem załamany ! Film jest beznadziejny i głupi jak na film z gatunku HORROR musze wystawić ocene 1 niestesty jest to tragedia ludzie doradzali mi ten film wiec go kupiłem razem z NOC ŻYWYCH TRUPÓW mam nadzieje ze tego nie bede musiał oceniać na 1 !

ocenił(a) film na 8
mmtbg1992

Ojej, jesli potraktowales to tak poważnie.. Tego filmu nie nazwałabym raczej horrorem, jest to film, który należy traktować z przymrużeniem oka. Ja tak własnie zrobiłam i muszę przyznać, że się nieźle uśmiałam :)

mmtbg1992

to początek światowego kina, obniż poprzeczkę.
(reżyser nadal ma się świetnie i wyrodukowal przecież "Death Race")

holy_zyefki

DO takich filmów powinno podchodzić się z przymrużeniem oka i przez pryzmat lat. A sam film nie jest zły. Takie mocne 7. Ma kilka błędów ale ogólnie na plus chociaż zdecydowanie bardziej podoba mi się remake.

mmtbg1992

przecież to jest lekka groteska a dentysta sadysta i kilka innych ciekawostek z tego filmu to już klasyka
no przecież ta krwiożercza roślina jest świetna a to że sobie tam troszkę ciałka skubnie :)

użytkownik usunięty
markin

Jak na film zrobiony w jeden dzień jest wyśmienity.

Z tego co ja czytałem, to w 2 dni, poza tym praktycznie bez budżetu. Ale to Corman powiedział coś w stylu, że mógłby nakręcić film o Imperium Rzymskim mając do dyspozycji 2 statystów i jeden krzak;)

NickError

He he. Good one. Dałby radę! :)

mmtbg1992

Dla mnie film jest strasznie słaby, bardzo się zawiodłam :( Gdyby nie Jack moja ocen byłaby jeszcze niższa. Jest w niektórych miejscach śmieszny, o strasznych scenach nie ma co marzyć, ale stare horrory są innego rodzaju niż teraz ;-) Nie zgadzam się z tym, żeby obniżać poprzeczkę ze względu na to, że film powstał wiele lat temu. Przecież "Psychoza" Hitchcocka też była nakręcona w 1960, a film jest rewelacyjny.

tunguskaXF

Ok, ale "Psychoza" coś kosztowała, a "Sklepik z horrorami" był zrobiony praktycznie w weekend za równowartość mojego kieszonkowego.

ocenił(a) film na 8
NickError

Zgadzam się NickError. Według mnie film jest świetny, oczywiście nie podchodziłam do niego jak do horroru, bo strasznej sceny nie ma ani jednej. :P jest za to dużo groteski i czarnego humoru,świetne dialogi - uśmiałam się. Np ' jak dzieci?' - 'straciłem dzisiaj jednego' 'oh przykro mi', ' taki los' :D jak dla mnie świetne. ;) film ogólnie oceniłabym na 6, ale jest Nicholson jest 8, scena z nim po prostu fantastyczna i to jak czytał gazetę - zabójczy aktor no !:)

ocenił(a) film na 3
mmtbg1992

Ja zgadzam się z założycielem tematu. Jestem wielbicielem starych filmów, ale ta ekranizacja jest naprawdę słabiutka ni straszna ni śmieszna. Wygląda jakby była zrobiona ze 20 lub 30 lat wcześniej i nie chodzi mi o fabułę,ale głównie o realizację tego filmu. Widać, że był robiony na szybko-za szybko!. Film dla ciekawskich.

ocenił(a) film na 9
kingjames7

Błagam ludzie, ten film nawet przez chwilę nie miał być straszny - to zwykła parodia filmów o potworach z tamtego okresu.
Ktokolwiek podchodzi poważnie do postaci znawcy kwiatów pałaszującego goździki, czy dentysty - psychopaty rewanżującego się za swoje krzywdy brakiem znieczulenia powinien się zastanowić, czy przypadkiem faktyczny sens tego filmu gdzieś mu się nie zagubił.

ocenił(a) film na 8
Masster_Flamasster

Dokładnie. Proponuję czytać ze zrozumieniem. CZARNA KOMEDIA, coś to wam mówi? Horrorem też jest zwany, ponieważ mianem tym określa się dzieła, w których pojawiają się nadprzyrodzone siły lub potwory. Nie oszukujmy się, nie każdy film z założenia ma być dziełem sztuki, z głębokim przesłaniem zmieniającym dotychczasowy tor życia. Wesoły, zwariowany film, który warto zobaczyć. Dawniej takie horrory kręcono, widzieliście "Invisible man"? Rządzi się tymi samymi prawami. A jeśli ktoś potrzebuje by film rozpoczął się trzęsieniem ziemi, a napięcie z każdą następną siłą rosło, powinien swój cenny czas poświęcić na zgłębianie kinematografii Hitchcocka.