Niby porównywany do serii:"Crossed", ale w ogóle nie widzę tu podobieństwa bo gdyby reżyser pokazał na full to co w komiksie to opinia publiczna by go zjadła
Co mamy w "Sadness" (spoilery):
Gwałty pod wieloma postaciami - zmieniające się w krwawe orgie; cięcie/łamanie na wszystkie sposoby, samobójstwa, jedzenie dzieci - coz, opinia publiczna bedzie miala duzo do roboty, jak juz "masowy widz" odkryje ten film na jakims Netflixie za kilka lat. Wtedy to bedzie swiete oburzenie ;)
Przyznam, ze o komiksie uslyszalem wlasnie po obejrzeniu "Sadness" i faktycznie autor nie ukrywa swojej inspiracji - jedna z pierwszych scen dzieje się w knajpie, podobnie jak początek Crossed i także obrywa się kucharzowi ;). Jest tam w ogóle dużo nawiązań i cytatów do różnych klasyków.
Nie widziałem jeszcze. Jest bzykanie psa któremu wcześniej obcięło się łapy? A z Crossed najbardziej podobała mi się historia tego licealisty: można się bać, ale jakąś godność trzeba mieć
To jest po prostu takie softcorowe Crossed. Niestety nic bardziej "edgy" w mainstreamie raczej nie uświadczymy. zwłaszcza w takiej skali (co innego w filmach z mniejszą ilością aktorów i mniejszym budżetem, jak Martyrs).
Jest. Ale tylko numery 3 numery znalazłem. Jest to amatorska translacja (na niezłym poziomie)
Poprawka! Jest to 6 numerów +numer 0. Wszystko elegancko przetłumaczone przez doświadczonych translatorów.
Podstawowa wersja to badlands. Dalej to :"Psychopath", "Wish you were here" i "100". Tylko Crossed 3D nie czytałem a całą resztę na readcomic online
Gdybyś miał wytypować filmy najbardziej podobne do Sadness, jakie by to były tytuły?
"The Crazies" (oryginał i remake), "28 dni później", "Rabid", "Serbski film" (ofc...), "The Signal" (2007), do pewnego stopnia też "Cure" Kiyoshi Kurosawy (Ale to bardziej tematem, bo to slow burn bez gore).
Jednak Opętanych z 2010 też widziałem. Taki średniak rzekłbym. Sporo słabiej od Sadness.
generalnie tego typu jatki (i w takiej intensywności i nie idąc w kino B) to chyba nigdzie nie widziałem jeszcze ;)