PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33510}
6,1 30 tys. ocen
6,1 10 1 30270
5,8 12 krytyków
Solaris
powrót do forum filmu Solaris

Aleksandro Salwo!

użytkownik usunięty

Nie chcę oceniać poziomu Twojej wiedzy i kunsztu krytyka filmowego, ale to co napisałaś poprostu jest śmieszne, jeśli rolę Snowa oceniasz za fatalną, to widać, że wogóle nie masz pojęcia o grze aktorów, rozumiem, że są różne gusta i Tobie mogą się podobać pewnie Hoolywoodzkie filmy typu "Tytanic" (wiem próbuje być uszczypliwy) i role w nich odgrywane, ale rola Snowa w "Solaris", który jest naprawdę ambitnym kinem, jest poprostu fantastyczna!
Już dawno nie widziałem tak świetnego wykonania, a momenty z nim można by oglądać kilkakrotnie i jako wzór pokazywać w szkole filmowej.

użytkownik usunięty

PRZYGADAL KOCIL...
ZABAWNY JESTES I JESLI TAK SIE ZACHWYCASZ TYM BADZIEWIEM TO WIDAC, ZE NIE TYLKO NIE CZYTALES LEMA ALE TEZ NIE WIESZ O ISTNIENIU PANA TARKOWSKIEGO.POLECAM TWOJEJ UWADZE NAPRAWDE WIELKIE KINO ANDRIEJA T. NAWET DUCH PASTERNAKA DOSTRZEGL W NIM GENIUSZA.:)

ocenił(a) film na 9

przestańcie!
Do tej pory uważałam, że pewna frakcja na forum chce, aby przed wejściem do kina na "Solaris" Soderbergha rozdawano książkę Lema. Teraz chcecie, żeby dorzucano jeszcze film Tarkowskiego?..

Ludzie, opanujcie się.. możecie raz zauważyć, że film wykazuje niezgodności z książką, jak również z pierwotną wersją filmową. Ale dlaczego uważacie to za główny - i czasami jedyny - mankament filmu, skoro to NIE MA NIC DO RZECZY?!