PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33510}
6,1 30 tys. ocen
6,1 10 1 30270
5,8 12 krytyków
Solaris
powrót do forum filmu Solaris

Dobrze się ogląda.

użytkownik usunięty

Dobrze się ogląda. Równie dobrze zapomina. Niestety po raz kolejny (i wcale nie po raz drugi) okazało się, że przenieść wielowymiarowe wątki Solaris na ekran nie jest możliwe. Soderbergh wyjął z książki jeden wątek i postąpił słusznie. Ale może ktoś by mi podpowiedział co miało znaczyć to zakończenie? Ja wiem o czym ono było, tylko: po co? Albo ten nadpobudliwy bohater? Po jaką cholerę? Dla czego taki?
Juz gdzieś to pisałem, ale się powtórzę. Zawsze łatwiej zabrać się za to co potrafi się zrobić - może thriller SF byłby dla reżysera łatwiejszy niż zagadka tożsamości? A ta wieczna miłość... przepraszam, ale trochę nie na miejscu. Nawet jesli wziąć pod uwagę, że odrywam nowy film Soderbergha od książki to i tak duuuuużo błędów.
Pozdrawiam

użytkownik usunięty

Re: nadpobudliwy bohater
Odnośnie "nadpobudliwego bohatera" (Snowa - książkowy Snaut). Jestem bardzo ciekaw twojej reakcji na moją odpowiedż - dlaczego jest taki a nie inny. Link do tekstu jest w dziale info, "Analiza filmu Mareckiego". Rozdział "S jak Snaut" i dalsze. Jestem bardzo ciekaw twojej opini, skoro także znasz książkę. Pozdrawiam.