PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33510}
6,1 30 tys. ocen
6,1 10 1 30270
5,8 12 krytyków
Solaris
powrót do forum filmu Solaris

zdaje się że dość niepochlebnie (niechce mi się sprawdzić, z resztą kogo to obchodzi)
w kazdym razie, oglądając film poraz drugi, odkryłam wiele ciekawych szczegółów, które umknęły mi za pierwszym razem (może dlatego, że film wymaga skupienia, a było dosyć późno)
Po namyśle stwierdzam, że film jest bardzo interesujący, Clooney spisał się całkiem nieźle a Lem nie musi wstydzić się za producentów. Hej! może nawet kiedyś przeczytam sobie tę książkę

użytkownik usunięty
marta_kosinska

Pełna rehabilitacja
Obchodzi, obchodzi. Cieszy też to, że ktoś zadał sobie trud, by ponownie wrócic do tego filmu i wyłuskać owe szczeguły, które stanowią o jego autentycznej wartości. Publiczne przyznanie się do błędnej pierwszej oceny zasluguje na uznanie i świadczy o tym, że wystraczy się tylko odrobina skupienia, której chyba zabrakło niektórym forumowiczom. Książkę przeczytaj.

P.S.
jesli chodzi o szczegóły, to ciekaw jestem twojej opini o tym, co sam odkryłem w tym filmie. Twoich własnych detali rówież. Zapraszam do lektury w dziale DVD/VHS "Analiza filmu Mareckiego". Pozdrawiam.