Mocno nawiązuje do przedCraigowskich historii.
Akcja wartka.
Koniec zaskakujący.
Jeśli kogoś interesuje fabuła to chętnie odpowiem
No właśnie coś wyczytałem, że ma kontrakt na jeszcze jeden film. Oby nie zrezygnował :)
1. Sądziłem ,że Blofeld ucieknie a on został tylko aresztowany
2. Bond przyznaje że odchodzi ze służby
Mam oczywiście nadzieję że kolejne filmy powstaną ;-)
Zostawili sobie furtkę do kolejnej części i tyle
ad1) Dla scenarzystów wyciągnięcie Blofelda z więzienia nie jest niczym szczególnym (patrz choćby ucieczkę w Skyfall)
ad2) Bond już odchodził z służby w W tajnej służbie jej królewskiej mości i w Licencji na zabijanie więc to żaden nowy zabieg. Po prostu wydarzy się coś, że wróci jeśli zdecydują się kręcić kolejną część z Craigiem
Nie jest tak do końca powiedziane, że zginął, bo jednak w ''Tylko dla twoich oczu'' najprawdopodobniej widzimy jego, choć twórcy w tym czasie nie mieli już praw do jego postaci. Poza tym stare filmy nie są powiązane z tymi nowymi.
Bond zawsze wygrywa bo zabija swoich przeciwników zamiast się z nimi bawić. W każdym Bondzie 007 jest w pewnym momencie na łasce głównego antagonisty i już po raz 30 ktoś tego nie wykorzystuje :p
To by był fantastyczny pomysł na finałową część z Danielem. Akcja ileś tam tygodni, miesięcy później, ESB ucieka i Bond zjawia się, żeby pomóc w jego schwytaniu. Oczywiście innej opcji jak Craig vs Waltz nie biorę pod uwagę :) Bardzo bym chciał jeszcze raz zobaczyć część o klimacie Skyfall - zimny, niepokojący i mroczny (Spectre ma parę takich momentów -> scena, gdzie spotyka się SPECTRE masakrycznie klimatyczna)