6,7 194 tys. ocen
6,7 10 1 193508
5,8 62 krytyków
Spectre
powrót do forum filmu Spectre

Fabula filmu, delikatnie ujmujac, nie porywa, a w dodatku zawiera kilka dluzyzn. O ile Craig gra "swoje" to juz dziewczyny Bonda sa po prostu przecietne. Scena rzekomego rozstania glownego bohatera z Madeleine byla szalenie niewiarygodna, wrecz amatorska. Moze taki byl zamysl tworcy? Watpliwe. Zastanawiam sie na co poszedl dosc spory budzet. Zadna ze scen nie wywolala na mnie piorunujacego wrazenia. Szkoda, bo spodziewalem sie czegos lepszego.

ocenił(a) film na 8
Qjaf

Właśnie wróciłem z kina i film dobry. Troche akcji nie nudny kilka śmiesznych scen cały bond czego chcieć wiecej na pewno nie żałuje.

ocenił(a) film na 4
_Simon

No dla mnie po prostu sredni dlatego dalem "5". Zaznaczam, ze nie jestem fanem calej serii, aczkolwiek kilka filmow sobie cenie.

ocenił(a) film na 8
Qjaf

chociażby na samochody ;p widziałeś te cacka pod pałacem w Rzymie? :D A tak serio, to jak się chce mieć taką obsadę, to trzeba trochę kasy wyłożyć na stół.

ocenił(a) film na 4
tolerancja91

Wiem, ze to Inny gatunek, inna realizacja (?) no ale po "Avengersach" widac kolosalne naklady. Po 'Spectre" absolutnie nie.

ocenił(a) film na 8
Qjaf

widać "kolosalne" nakłady, bo jak się chce zrobić 75% filmu w CGI to potrzeba na to kasy... przy Bondzie jak już mówiłam poszło w listę płac, ale też zapewne w opłacenie planu filmowego... dla przykładu zdjęcia w Rzymie... wyobrażasz sobie, ile oni musieli zapłacić oddzielnie władzom Rzymu i władzom Watykanu (oj, tu to sobie na pewno policzyli :D), żeby zrobić te zdjęcia? Ogromna ilość policji musiała zabezpieczać plan filmowy, bo to niemożliwe, żeby te ulice były puste, obojętnie o której porze dnia, czy tym bardziej nocy ;D uwierz mi, znam trochę Rzym i tak pustych ulic to tam dawno nie było :D nie wiem, na co kasa szła, ani jak wyglądał plan zdjęciowy, bo nie czytałam ani jednej relacji ani artykułu... trailer widziałam może ze dwa razy, ale oglądając film dzisiaj, doszłam do takich wniosków...

poza tym naprawdę o jakości filmu przesądzają efekty specjalne? ja osobiście filmów typu Avengers nie trawię... a tu trochę tych efektów było, no już nie przesadzajmy... wysadzenie budynku i helikopter w Mexico City, dawna siedziba MI6, Spectrowa super hiper tajna baza ;p trochę tych wybuchów mieliśmy jakby nie patrzeć :D

ocenił(a) film na 4
tolerancja91

Rzemieslnicza robota, nic wiecej. A tak szczerze mowiac to po diabla te sceny w Rzymie? Oprocz migawki z Koloseum to jak poznac, ze to stolica Wloch? W czasie poscigu waskimi uliczkami?;) Spodziewalem sie spektakularnych scen...

ocenił(a) film na 8
Qjaf

dla kogoś, kto kojarzy Rzym wyłącznie z Koloseum, to może tak, ja tam widziałam w filmie o wiele więcej... prawdę mówiąc, świetnie im te sceny wyszły

ocenił(a) film na 6
tolerancja91

Dokładnie, podobno też jest scena w której samolot uderza w dom wybudowany specjalnie na potrzeby filmów. Sam fakt że na pewno w trakcie kręcenia rozwalili kilka Astonów i nie tylko.

ocenił(a) film na 8
diablo56

jak ktoś chce się czepiać, to będzie się zawsze czepiać, nie ma sensu dyskutować z nim dłużej

jest... może to i dom... mi bardziej przypominał stodołę :D potrzebowałam minuty, żeby zorientować się, o którą scenę może ci chodzić :D

ocenił(a) film na 6
tolerancja91

Akurat wyczytałem to w gazecie xD Ale patrząc na budżet filmu to jak najbardziej w to wierze.

ocenił(a) film na 4
tolerancja91

No jezeli dla kogos moje konkretne uwagi sa czepialstwem to rzeczywiscie nie warto rozmawiac:D