6,7 194 tys. ocen
6,7 10 1 193508
5,8 62 krytyków
Spectre
powrót do forum filmu Spectre

Mogło być dobrze, ale scenarzysta dał dupy, strasznie. Film nie wyróżniał się absolutnie niczym, taki Bond poniżej przeciętnej. Nie było ani jednego plot-twistu, poza tym jednym, nieszczęsnym i oczywistym od początku pochodzeniem głównego antagonisty. Jest to szyte tak grubymi nićmi, że widać je z kosmosu.
Serio, nie znamy jego motywacji, nie znamy ścieżki jaką przeszedł, nie wiemy nic co mogłoby wskazywać na powody dla których zdecydował się stworzyć organizacje. Coś tam o światowym ładzie bla bla bla, ale to i tak bez znaczenia bo.... był tak jakby "bratem" Bonda. I ta szopka ze zdjęciami na końcu.

Czy cała ta akcja z inwigilacją, panowaniem nad światem miało się sprowadzić do zemsty na Bondzie? O to mu chodziło? Bo jego ojciec wziął Jamesa do swojego domu po śmierci rodziców? Litości... czuję się obrażony.

Jasne, sceny akcji ładnie zrobione, smaczki w stylu mięśniaka z metalowymi paznokciami itd. Ale mogłoby jeszcze o coś chodzić w tym filmie. Wystarczyłoby, że główny zły byłby anonimem. Nie wiem jak producenci na to poszli.

Wystarczy bólu dupy :) . Nie nudziłem się w trakcie seansu, ale film obraził moją inteligencje.