Bond będzie jeździł Astonem Martinem DB10 specjalnie wyprodukowanym na potrzeby filmu! Ładna kopia Jaguara F-Type, co jak co ale o unikatowość mogli się bardziej postarać!
Zdjęcia tutaj: carscoopscom/2014/12/aston-martin-unveils-db10-built.html (po carscoops wstawcie kropkę)
Astonem można się najmniej martwić, dużo bardziej imponuje niezwykła obsada. Mam nadzieję, że film będzie utrzymany w tym samym tonie co Skyfall.
http://jalopnik.com/even-more-pics-of-james-bonds-hot-new-aston-martin-db10-1666 804898
Mi z przodu zaleciał nawet bardziej nową Mazdą MX-5 i drugą generacją BMW Z4. Jak dla mnie za mało w tym Astona, a przesadnie powiększony grill w towarzystwie tak małych przednich lamp wygląda groteskowo - trochę jak w Defenderze z serialu "Viper". Z tyłu wydaje się być podobny do Jaguara CX-75 lub F-type. Linię są lekkie, płynne, co dość wyraźnie się odcina od muskularnych DB9, Vanquishów, czy V8 Vantage. Nawet wyloty powietrza na masce nie są tak widoczne jak w obecnych modelach, lecz ograniczone do niemal niezauważalnego skupiska dziurek. W ogóle jest tak gładki, jakby to był concept-car, a nie drogowy samochód.
Abstrahując od tych uwag o rodowodzie marki - całkiem zgrabna maszyna i chętnie bym ją zobaczył na żywo. Cieszę się, że w niczym nie przypomina najnowszej Lagondy.