Spider-Man: Daleko od domu

Spider-Man: Far From Home
2019
7,3 117 tys. ocen
7,3 10 1 116843
7,3 54 krytyków
Spider-Man: Daleko od domu
powrót do forum filmu Spider-Man: Daleko od domu

Sceny po napisach wnoszą do uniwersum więcej niż sam film. XD

Janusz0nion

To pokazuje tylko jak bezwartościową postać stanowi Pająk dla MCU. Spidey dostał kolejny, własny film, ale w dalszym ciągu nie ma filmu na własność - w Far From Home tłem jest wciąż Stark - co prawda nie osobiście, ale mamy tutaj powtórkę z Iron Mana 3 - Mysterio to w zasadzie drugi Aldrich Killian. Sceny po napisach pokazują prawdę o FFH - po pierwsze film był tylko pretekstem do umocowania w MCU Secret Invasion. Po drugie upublicznienie tożsamości Parkera może być pretekstem do odstawienia postaci Spidermana do szafy. Nie będzie następnego solowego filmu Spideya, jeżeli będzie się pojawiać to tylko jako wzmianka, lub epizodycznie jak Hulk.

Spidey wypełnił swoją rolę w Civil War jako pomagier w spuszczeniu manta Rogersowi.

Jasir_Karim

Tak się składa że pajączek będzie miał jeszcze co najmniej jeszcze jeden solowy film. Tom spoiler Holland wygadał się na ten temat w jednym z wywiadów. Jest również możliwe, że łącznie będą co najmniej dwie trylogie, jedna, z udziałem młodego spider-mana, druga - z udziałem starszego, bardziej doświadczonego pajączka.