PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33288}

Spirited Away: W krainie Bogów

Sen to Chihiro no Kamikakushi
2001
8,1 152 tys. ocen
8,1 10 1 152424
8,1 71 krytyków
Spirited Away: W krainie Bogów
powrót do forum filmu Spirited Away: W krainie Bogów
ocenił(a) film na 9
Crystek

Bynajmniej...

ocenił(a) film na 8
Crystek

ciekawe, że oceniasz tak podobnie do innych skoro aż 91% :> nigdy nie miałem powyżej 80

ocenił(a) film na 8
Crowell

no dobra 85 :>

Crowell

Może przez to, że nie oceniłem dużo filmów, ale skoro na tyle mi wyświetliło, to znaczy że albo ten biustomierz jest nie w porządku, albo ten film jest zajebisty.

ocenił(a) film na 8
Crystek

jest ciekawy moim zdaniem i oryginalny.. ale z tego typu bardziej mi się podobał chodź by Ruchomy zamek Hauru :) chodź polecam oba

Crystek

Wiesz, ja mam 63% ale praktycznie nie oglądam bajek. Ale nastawiam się na oglądnięcie tej. :)

ocenił(a) film na 8
wajdzik23

To zależy jak bardzo nie odpowiada Ci forma (anime), osobiście preferuję filmy lecz niejednokrotnie fabuła anime i muzyka poruszyły mnie bardziej niż 90% filmów, które widziałem. Znają się japońce na rzeczy ;D chodź znowu filmów japońskich nie trawię

Crowell

Przed chwilą właśnie go obejrzałem i jest naprawde dobry, cos w klimacie ruchomy zamek hauru

użytkownik usunięty
wajdzik23

Anime to nie bajka :)

Crystek

w moim przypadku 93 %, co i tak okazało się nieprawdą, gdyż w rzeczywistości bajka jest 100 % w moim guście :-))))

użytkownik usunięty
andre250

To nie jest bajka :)

Dla mnie jednak bajka... Wiele filmów - fabularnych czy anime - to po prostu bajka... :-)))

użytkownik usunięty
andre250

Kiedyś bajka miała inne znaczenie niestety dziś pojęcie bajka nabiera całkiem innego znaczenia bajka to pszczółka Maja która ma uczyć a anime to rysa fabularna dzieląca się na różne gatunki.
Powiedz mi filmy marvela są bajką ? idąc sposobem Twojego myślenia mogę udowodnić Ci że TAK !

Ależ ja nie chcę prowadzić żadnej dyskusji na temat: co jest bajką, a co nie jest. Nie twierdziłem, że ww. film jest bajką jako gatunek, tylko metaforycznie - wiele filmów jest dla mnie tak wspaniałych i pięknych, że - wybacz - mam czelność po swojemu nazywać je bajkami :-)))

użytkownik usunięty
andre250

jak tam chcesz :)

użytkownik usunięty
andre250

mimo iż w większości zaliczają się do gatunku: Akcja, Sci-Fi !

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8
Crystek

"Nie widzisz innego rozwiązania bo masz najwidoczniej tak wąski światopogląd, że nawet nie chcesz sie przyznać do homoseksualizmu." Nazwać kogoś gejem jest najgorszą obrazą jaka może być:( to jest niewybaczalne.
Przyznaje się, nazwanie Cię wieśniakiem czy dresem, było dużym błędem. Masz moje przeprosiny.
Poniosło mnie. Ale od zawsze jeśli ktoś coś mówi o homoseksualizmie to po prostu nie wytrzymuje. Od zawsze mnie to wkurzało. Nie cierpię gejów. Twój temat "91% w guście" "Jestem gejem?", nie mogłem przejść obok tego obojętnie. Nie wiem czy normalne jest coś takiego mówić w kontekście samego siebie. Chyba że założyłeś ten temat dla żartu, to zupełnie zmienia postać rzeczy.