To anime tak dziwnie zapada w pamięć, że... no po prostu jest to arcydzieło. Komuś może się nie spodobać, ktoś może nie zrozumieć ale powstać to może tylko w głowie geniusza. To trzeba zobaczyć (i to 2 razy ^.^). Pierwszy raz, będąc dzieckiem. Drugi, gdy już się dorośnie. Przede mną ten drugi raz :>
ja widziałam to już chyba z 6 razy i nie mam dość...to niesamowity film...chciałabym zobaczyć dalsze losy bohaterów, bo samemu to sobie można wyobrażać, ale lepiej by było poznać prawdziwą historię.
Film jest poprostu magiczny.I owszem te 2 razy obowiązkowo by spojrzeć na to okiem dziecka i osoby doroslej.
Zgadza się, arcydzieło. Jednak u mnie 9/10, tylko dlatego że jest jeszcze Ruchomy Zamek Hauru :)
Prawda Ruchomy zamek hauru też jest genialny ale jest może troche łatwiejszy :)
Ja się teraz zabieram za inne filmy tej wytwórni :)
Ten film jest niesamowity, mając 6 lat oglądałam go po raz pierwszy, na dobre zapadł mi w pamięci i nie raz wracałam do niego myślami, chciałam go szukać, bo nie znałam tytułu, ale jakoś zawsze zapominałam.
Dzisiaj sobie o nim przypomniałam i wzięłam się do szukania, po jakimś czasie EUREKA, znalazłam, ściągnęłam, obejrzałam...To jest to, tego było mi trzeba... Ten film niesamowicie zadziałał na moją psychikę
jak oglądałam go za dzieciaka, jakaś psychodelia w nim jest i wszystkie te wspomnienia gdzieś siedziały w mojej głowie aż do dziś.
Dziś je uwolniłam...Z pewnością jest to arcydzieło.
Ja pamiętam jak byłam mała. Wtedy bardzo się go bałam. Miałam wtedy jakies 6 lat. Teraz miejąc tych lat troszku więcej dopiero zrozumiałam jaki jest piekny. Chciałbym własnie poznac ich dalsze losy.
Chyba już wiem jaki film podrzucę mojej bratanicy :)
Opowiadałem jej już "Władcę pierścieni", "Gwiezdne wojny" i masę różnych zapożyczeń z wielu filmów ale..
Jako jej nadworny bajkoopowiadacz chylę czoło przed tym filmem, absolutne mistrzostwo !!! nawet nie ośmielę się jej to opowiadać, musi zobaczyć !!!
Ja oglądałam już : 'W krainie bogów', ruchomy 'zamek hauru', 'szept serca' i powrót do marzeń .
Zgadzam się z wami, oglądałam ten film jak byłam mała, nie mogłam kompletnie o nim zapomnieć, niekiedy myślałam o obejrzeniu go ponownie, a tu zobaczyłam go w TOP 100 na filmwebie i od razu rozpoznałam po okładce. Przecudowny klimat.
Chciałabym obejrzeć te anime, ale postacie z niego budzą we mnie duży lęk. Jest to spowodowane traumą z dzieciństwa. Czy postacie pokazane w nim są straszne? Np. babcia z wielką głową i szyderczym uśmiechem?
Straszne na pewno nie, są dużo straszniejsze anime. Osoba dorosła wg. mnie nie ma się czego obawiać :P nawet mimo Twojej traumy, choćby nie wiem jaka była.