Obejrzałem Spirited Away, z trudem mogłem dosiedzieć do końca...
Uważam, że to nie jest kino najwyższych lotów i absolutnie nie zasługuje na miejsce w czołowej 100...
na pewno jest grupa fanów tego typu kina... ale po prostu trzeba to lubić...
wszystkich którzy podzielają moje zdanie proszę o wsparcie inicjatywy...
ocena od 1-3 na ten film!
Widzę, że ta gnida uwzięła się na wszystkie filmy animowane będące w rankingach. Większość filmów nie zasługuje na miejsce w aktualnej czołówce, ale Spirited Away i Mononoke Hime jak najbardziej.
Ech... przez takich ludzi w ocenach filmów pojawia się zasada nieokreśloności...
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Niektórzy siedzą jeszcze na nocniku...
To pewnie ten film od tak sobie dostał tyle nagród?
Ludzie, słuchajcie! Ten człowiek po prostu szuka rozrywki na FilmWebie i krytykuje filmy z Top 100. Czy nie sądzicie, że ten mądrala zwyczajnie się wygłupia? Nawet kompletny idiota dostrzeże w tym filmie magię, a ten oto "pan" albo zwyczajnie nie dorósł do tego typu filmów, nie rozumie go i stara się go zmieszać z błotem, albo - tak jak już mówiłam - chce się trochę powygłupiać ;-)
Nie traktujcie więc jego słów poważnie.
A teraz dziecko, idź dalej oglądać smerfy przed snem, bo to bajka stworzona wręcz dla Ciebie:)
Jestem zdania, że w życiu trzeba pozostać dzieckiem :) Niektórym się to najwyraźniej nie udało. I współczuje im, bo dorosłymi też nie potrafią być.
Ten film nie znalazł się w 100 sam z siebie - istnieje po prostu ogromna grupa ludzi, która uznała, że film jest b. dobry. Szanuję to, że możesz się z tym nie zgadzać, ale zrozum - jesteś w mniejszości
Air the Movie - dla dziewczynek
Sword of the Stranger - dla chłopców
Tenshi no tamago (Magical Egg of the Angels )- dla tych co wszystko już widzieli
Nie wiem jak film Air, ale serial był jednym z najgorszych przeżyć w moim życiu.
Spirited Away to dobry film, choć osobiście byłem nim nieco rozczarowany. Ale muszę przyznać że Ojciec Chrzestny III był od niego dużo słabszy:P
@pablo89 najlepiej wziąłbym ten cały ranking mój drogi i wsadził Ci go głęboko w dupę.
A pod jakim kontem oceniasz ten film?kreski? fabuły? muzyki?postaci? seiyuu? choć w mało znane (o ile dobrze sie orientuje) także było świetne- na czele z Irino Miyu- fajne role na koncie. Nic Ci się nie podobało?
Nie jestem fanką Miyazakiego, zawsze brakowało mi cierpliwości by obejrzeć wszystkie jego filmy. Kreska także nie zbyt mi się podobała- wolę wąskodupców z CLAMPA, natomiast nie żałuję, że obejrzałam "W Krainie Bogów". Spróbuj jeszcze raz obejrzeć, może zmienisz zdanie.