PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33288}

Spirited Away: W krainie Bogów

Sen to Chihiro no Kamikakushi
2001
8,1 152 tys. ocen
8,1 10 1 152424
8,1 71 krytyków
Spirited Away: W krainie Bogów
powrót do forum filmu Spirited Away: W krainie Bogów

Obejrzałem Spirited Away, z trudem mogłem dosiedzieć do końca...
Uważam, że to nie jest kino najwyższych lotów i absolutnie nie zasługuje na miejsce w czołowej 100...

na pewno jest grupa fanów tego typu kina... ale po prostu trzeba to lubić...

wszystkich którzy podzielają moje zdanie proszę o wsparcie inicjatywy...
ocena od 1-3 na ten film!

pablo89

więc skąd ten oskar ??????????? za głupotę go chyba nie dali???????????????

pablo89

Widzę, że ta gnida uwzięła się na wszystkie filmy animowane będące w rankingach. Większość filmów nie zasługuje na miejsce w aktualnej czołówce, ale Spirited Away i Mononoke Hime jak najbardziej.

ocenił(a) film na 10
Shirou

ooo TOTORO!

ocenił(a) film na 10
pablo89

Ech... przez takich ludzi w ocenach filmów pojawia się zasada nieokreśloności...

użytkownik usunięty
Fasola_2

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Niektórzy siedzą jeszcze na nocniku...

ocenił(a) film na 10

Co za dorosła odpowiedź.

ocenił(a) film na 10
Fasola_2

Dobrze powiedziane! Tak prawdziwie.

ocenił(a) film na 9
pablo89

To pewnie ten film od tak sobie dostał tyle nagród?
Ludzie, słuchajcie! Ten człowiek po prostu szuka rozrywki na FilmWebie i krytykuje filmy z Top 100. Czy nie sądzicie, że ten mądrala zwyczajnie się wygłupia? Nawet kompletny idiota dostrzeże w tym filmie magię, a ten oto "pan" albo zwyczajnie nie dorósł do tego typu filmów, nie rozumie go i stara się go zmieszać z błotem, albo - tak jak już mówiłam - chce się trochę powygłupiać ;-)
Nie traktujcie więc jego słów poważnie.
A teraz dziecko, idź dalej oglądać smerfy przed snem, bo to bajka stworzona wręcz dla Ciebie:)

ocenił(a) film na 8
pablo89

Jestem zdania, że w życiu trzeba pozostać dzieckiem :) Niektórym się to najwyraźniej nie udało. I współczuje im, bo dorosłymi też nie potrafią być.
Ten film nie znalazł się w 100 sam z siebie - istnieje po prostu ogromna grupa ludzi, która uznała, że film jest b. dobry. Szanuję to, że możesz się z tym nie zgadzać, ale zrozum - jesteś w mniejszości

ocenił(a) film na 9
pablo89

Jakie zatem filmy z tego gatunku sa lepsze ?

użytkownik usunięty
august202

Air the Movie - dla dziewczynek
Sword of the Stranger - dla chłopców
Tenshi no tamago (Magical Egg of the Angels )- dla tych co wszystko już widzieli

ocenił(a) film na 9

Nie wiem jak film Air, ale serial był jednym z najgorszych przeżyć w moim życiu.

użytkownik usunięty
pablo89

Ja bym najchętniej z tego rankingu wyrzucił Ojca chrzestnego III

ocenił(a) film na 7

Spirited Away to dobry film, choć osobiście byłem nim nieco rozczarowany. Ale muszę przyznać że Ojciec Chrzestny III był od niego dużo słabszy:P

popieram

ocenił(a) film na 8
pablo89

@pablo89 najlepiej wziąłbym ten cały ranking mój drogi i wsadził Ci go głęboko w dupę.

pablo89

Przygłup, nie?

pablo89

A pod jakim kontem oceniasz ten film?kreski? fabuły? muzyki?postaci? seiyuu? choć w mało znane (o ile dobrze sie orientuje) także było świetne- na czele z Irino Miyu- fajne role na koncie. Nic Ci się nie podobało?
Nie jestem fanką Miyazakiego, zawsze brakowało mi cierpliwości by obejrzeć wszystkie jego filmy. Kreska także nie zbyt mi się podobała- wolę wąskodupców z CLAMPA, natomiast nie żałuję, że obejrzałam "W Krainie Bogów". Spróbuj jeszcze raz obejrzeć, może zmienisz zdanie.

ocenił(a) film na 8
rafia

"Wąskodupcowie z CLAMPA" Wcale nie są tacy źli xD

ocenił(a) film na 10
pablo89

Czyzby fan Naruto się nam trafił?