PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=639024}
4,8 76 tys. ocen
4,8 10 1 76326
6,5 61 krytyków
Spring Breakers
powrót do forum filmu Spring Breakers

Łał

ocenił(a) film na 8

Niesamowity film. Trochę zmartwiło mnie powtórzenie tematu 'gummo', ale realizacja i
zmieszanie konwencji - cudo. Forma teledysku, oniryczne powtarzanie scen czy dialogów
narkotyzujące, czarujące i hipnotyzujące widza. Dla mnie kluczem do poszukiwań interpretacji
filmu są gry wideo. Przez cały czas dziewczyny idą drogą samodestrukcji i mogą (tak jak
gomez) wycofać się już na samym początku, albo dotrwać do finału i pozbawić się
jakiegokolwiek przywiązania do rzeczywistości. Idealny opis współczesnej nierealnej generacji.
+James Franco i jego najlepsza rola (Look at my sheit ya'all). Niezwykła zabawa ze
współczesną popkulturą ('Everytime, taniec z bronią - piękne).

Przed pokazem przedpremierowym w Poznaniu została odczytana wiadomość napisana przez
Korine'a zaadresowana do widzów, z której zapadło mi w pamięć jedno zdanie "Open your
minds". Trzeba je otworzyć naprawdę mocno i znaleźć swoją drogę interpretacji tego
chaotycznego teledysku.

nouvellevague

zgadzam się z każdym słowem. miałam podobne odczucia :)

ocenił(a) film na 10
nouvellevague

Dla mnie osobiście film niesamowity. Niezwykle ciekawie opisany pogląd dziewczyn, świetnie zagrany role choć po nazwiskach dziewczyn tego można nie wynikać. Film daje do myślenia jakie życie jest ciekawe , zachęcam do oglądnięcia bo faktycznie warto. dla mnie film dekady młodzieżowej

nouvellevague

Ja dołączam się do wypowiedzi! Wbrew wszystkim negatywnym opiniom, film bardzo inspirujący. Polecam, bardzo mi się podobał :)